Οι αυξημένες ανάγκες σε τροφή οδήγησαν και στον σύγχρονο τρόπο καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών που προβλέπει μεγάλη χρήση φυτοφαρμάκων. Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

Φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα:

Μήλα
Ροδάκινα
Νεκταρίνια
Φράουλες
Σταφύλια
Σέλερι
Σπανάκι
Κόκκινες πιπεριές
Αγγούρια
Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά με τα λιγότερα φυτοφάρμακα:

Αβοκάντο
Καλαμπόκι
Ανανάς
Λάχανο
Αρακάς κατεψυγμένος
Κρεμμύδια
Σπαράγγια
Μάνγκο
Παπάγια
Ακτινίδια
Μελιτζάνες
Γκρέιπφρουτ
Πεπόνι
Κουνουπίδι
Γλυκοπατάτες

Πηγή: www.thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιες βιταμίνες χρειαζόμαστε στα 20, στα 30, στα 40, στα 50, στα 60

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 5+1 λιπαρές τροφές που δεν πρέπει να αποφεύγετε!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999