• City Stories

    Δέκα μυστικά για “βελούδινο” πουρέ πατάτας

    • NewsRoom
    πουρές πατάτας


    Ο πουρές πατάτας αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό πιάτο για πολλούς λόγους! Είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, μπορεί να συνδυαστεί άψογα με μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο και ταιριάζει απόλυτα με τα κρεατικά που έχουν σάλτσα, καθώς ενώνονται στο πιάτο και απογειώνουν τη γεύση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όμως, στη δοσολογία των υλικών, το χτύπημα και φυσικά να ξέρουμε κάποια tips που μπορούν να τον κάνουν ακόμα καλύτερο!

    1. Αρχικά, πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή στις πατάτες σας. Προτείνουμε πατάτες Κύπρου και Νευροκοπίου για καλύτερα αποτελέσματα.

    2. Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες και τις κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, τις ρίχνουμε απευθείας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν, για να βράσουν πιο γρήγορα στην περίπτωση που βιαζόμαστε.

    3. Για να τις βγάλουμε και να τις χτυπήσουμε σε πουρέ, θα πρέπει να έχουν μαλακώσει αρκετά. Πρέπει να είστε προσεκτικοί, όμως, και να μην τις αφήσετε περισσότερη ώρα απ’ όσο πρέπει. Αν μαλακώσουν πολύ δεν σημαίνει ότι το χτύπημα θα γίνει ευκολότερο, ίσα ίσα αλλοιώνεται η γεύση τους.

    4. Μπορείτε να ρίξετε έναν κύβο ζωμού μοσχαριού, μέσα στο νερό που βράζει ή αν έχετε ήδη ετοιμάσει σπιτικό ζωμό ακόμη καλύτερα.

    5. Δεν πρέπει να χτυπήσουμε τις πατάτες σε μπλέντερ. Λιώστε τις με ένα πηρούνι ή βάλτε τις στον ειδικό μύλο για πουρέ. Και το ηλεκτρικό εργαλείο που είναι σαν μπαστούνι μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει και να μην χαλάσει την υφή του πουρέ.

    πουρές πατάτας

    6. Χτυπάμε τον πουρέ με γάλα ή κρέμα γάλακτος και ένα καλό βούτυρο.

    7. Μπορούμε, όμως, αντί για βούτυρο να βάλουμε λάδι, ενώ αν θέλουμε πιο… γκουρμέ γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας (αφού όμως ο πουρές είναι έτοιμος). Το λάδι τρούφας μπορείτε να το προσθέσετε ακόμη κι αν έχετε κάνει τον πουρέ με βούτυρο.

    8. Αν θέλετε να δώσετε στον πουρέ σας ένα διαφορετικό τόνο και μια πινελιά από άλλες γεύσεις, μπορείτε να βράσετε μαζί κι ένα καρότο. Έτσι θα πάρει κι ένα ωραίο χρώμα, ιδανικό για ένα καλό δείπνο.

    9. Μοσχοκάρυδο, πιπέρι, ακόμη κι εστραγκόν ταιριάζουν τέλεια στον πουρέ πατάτας.

    10. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε προκειμένου να γίνει τελείως λείος ο πουρές, γιατί μερικά μικρά κομμάτια πατάτας (εκτός από τη γεύση του) θα φανερώνουν πως ο πουρές είναι σπιτικός!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα 10 μυστικά του σωστά ψημένου φιλέτου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 μυστικά της τέλειας μακαρονάδας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε tips για να πετύχετε τις πιο τραγανές πατάτες!



    ΣΧΟΛΙΑ