• Architecture & Design

    Stranger Things: Το υπέροχα περίεργο σπίτι του David Harbour και της Lily Allen’s στο Brooklyn


    Ο ηθοποιός του Stranger Things και η Βρετανίδα τραγουδίστρια σύζυγός του δημιούργησαν μια οικογενειακή όαση με τη βοήθεια του σχεδιαστή του AD100 Billy Cotton και τον αρχιτέκτονα Ben Bischoff του MADE.

    Ο καμβάς για την άσκηση αυτής της διακοσμητικής τρέλας του ζευγαριού είναι μια μεγαλοπρεπής γεύση της Ιταλίας του τέλους του 19ου αιώνα στη γειτονιά Carroll Gardens του Brooklyn.

    «Η πρόσοψη του κτιρίου ήταν άσχημα φθαρμένη, σχεδόν όσο και το εσωτερικό του», θυμάται ο Bischoff την επισφαλή κατάσταση του σπιτιού. «Αλλά αφού αφαιρέσαμε δεκαετίες ανακαινίσεων και πολλές επενδύσεις από ψεύτικο ξύλο, βρήκαμε μια εκπληκτική ποσότητα από αυθεντικά καλούπια και πόρτες, που μας έδωσαν ένα καλό σημείο εκκίνησης για να ξανασκεφτούμε την αρχιτεκτονική του κτιρίου. Ο Ντέιβιντ και η Λίλι ήθελαν να διατηρήσουν τις λεπτομέρειες και τον χαρακτήρα, αλλά ήθελαν επίσης να ζήσουν σε αυτό με έναν απλό, φιλικό προς την οικογένεια τρόπο».

    Οι εκκεντρικότητες του σπιτιού επεκτείνονται τόσο στην υπερβολική διακόσμηση, όσο και στην άτυπη διαρρύθμιση. Πολύχρωμες ταπετσαρίες Zuber, βάσεις νεροχύτη φτιαγμένες από επιχρυσωμένο μπρούτζο και παρκέ σε στυλ Λουδοβίκου XVI, συνυπάρχουν με έργα τέχνης, μοντέρνα και κλασικά, Pierre Frey printed υφάσματα και θησαυρούς interior design objects.

    “Η Λίλι είναι υπεύθυνη για όλα, έθεσε τον τόνο και παρέσυρε όλους μας σε αυτή την στιλιστική περιπέτεια. Κάθε φορά που προσπαθούσε η ομάδα να ρίξει τους τόνους, ήταν εκείνη που πίεζε για το κάτι παραπάνω. Είναι άνθρωπος που λατρεύει το χρώμα, ζει με αυτό, αγαπάει τις έντονες υφές”, λέει ο Cotton για την περιπετειώδη πελάτισσά του, η οποία σύντομα θα πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά “Dreamland”. Και ο σύζυγός της, Harbour, συμφωνεί. “Έχει τολμηρό γούστο, εκκεντρικό και γεννημένο να διασκεδάζει, είναι υπέροχο να ζεις σε αυτό το σπίτι που είναι σχεδόν σα να έχει βγει από έναν φανταστικό κόσμο”, προσθέτει.

    Πηγή: www.architecturaldigest.com

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ