• Architecture & Design

    Palladio: Εν πλω προς το μέλλον


    Το υβριδικό γιοτ του Pierpaolo Lazzarini φιλτράρει την πρόσληψη φρέσκου αέρα και κάνει κρουαζιέρες στη θάλασσα με ταχύτητα 55 κόμβων

    “Palladio” ονομάζεται το τελευταίο σχεδιαστικό concept υβριδικού γιοτ μήκους 20 μέτρων με την υπογραφή του Pierpaolo Lazzarini – το οποίο δεν είναι παρά η πρωτοποριακή συγχώνευση σχεδίασης και τεχνολογίας.

    Το φουτουριστικό σκάφος είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με την εξαιρετικά ελαφριά δομή του ικανή να φτάσει έως και τους 55 κόμβους μέγιστης ταχύτητας.

    Οδηγείται από δύο αεριωθούμενα jets Castoldi και κινείται από δύο κινητήρες FTP, ο καθένας από τους οποίους έχει ισχύ 1000 ίππων. Η χαρακτηριστική σχεδίαση σε σχήμα στόματος χαρακτηρίζει το μπροστινό μέρος, με φιλτραρισμένες εισαγωγές αέρα σε κάθε πλευρά για να διασφαλίζεται ένα συνεχώς ανανεωμένο περιβάλλον στην καμπίνα των επιβατών.

    Επί του σκάφους, μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 26 επιβάτες με απόλυτα προσαρμόσιμους εσωτερικούς χώρους – για να ταιριάζει στις ανάγκες του κάθε νέου ιδιοκτήτη.

    Ο σχεδιασμός του Pierpaolo Lazzarini δίνει προτεραιότητα στη λειτουργικότητα, διασφαλίζοντας ότι η υπερυψωμένη ανώτερη δομή προσφέρει ουσιαστικό χώρο τόσο εντός της γάστρας, όσο και στην κάτω περιοχή, ενώ η βελτιωμένη μορφή που μοιάζει με λοβό, προσθέτει μια ξεχωριστή φουτουριστική αισθητική.

    Αυτή η περιοχή αποδεικνύεται ιδανική για τη στέγαση μιας ευρύχωρης δεξαμενής κυψελών καυσίμου υδρογόνου και γεννητριών ισχύος, επιτρέποντας βελτιωμένη λειτουργική απόδοση. Χάρη στην ενσωμάτωση ηλεκτρικών κινητήρων, το Palladio είναι σε θέση να μεταβεί σε μια πλήρη ηλεκτρική λειτουργία πλεύσης 22 κόμβων, διατηρώντας αυτή την ταχύτητα για έως και 4 ώρες.

    Στο εσωτερικό, η κύρια καμπίνα χωράει άνετα 22 άτομα, ενώ το μπροστινό τμήμα παρέχει χώρο για επιπλέον 4, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου. Ο σχεδιαστής δημιουργεί μια ευέλικτη κύρια καμπίνα επιβατών, όπου οι γωνίες μπορούν να διαμορφωθούν ως τουαλέτες ή τραπεζαρίες, προσθέτοντας μια προσαρμόσιμη διάσταση στην εμπειρία εν πλω.

    Κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας μεταφοράς, το πίσω τμήμα του γιοτ έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μέρος του πληρώματος και να διευκολύνει την αποτελεσματική αποθήκευση αποσκευών.

    //

    www.lazzarinidesignstudio.com

    Διαβάστε επίσης:

    Brutal love

    Μαροκινή έμπνευση σε αρχοντικό του Λονδίνου

    Από τη Δανία με αγάπη: Ένα σπίτι που θα λάτρευε τη Μεσόγειο



    ΣΧΟΛΙΑ