• Architecture & Design

    Ωδή στις βραδινές συγκεντρώσεις στην Κάρπαθο


    Με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου, σε μια παρθένα περιοχή της Καρπάθου, που ονομάζεται Κατώδιο, ένα νέο κέντρο φιλοξενίας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την A&M – φανερά εμπνευσμένο από τη δωρικότητα του ακριτικού νησιού  – είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

    Εφαρμόζοντας ένα brand identity που φέρνει γλαφυρές αναμνήσεις του τόπου για τους ιδιοκτήτες, το νέο ξενοδοχείο παίρνει το όνομα Aposperia, θυμίζοντας οικογενειακές στιγμές που έχουν τις ρίζες τους στην Καρπάθια παράδοση, ενώ συμβολίζει ένα από τα πιο οικεία τελετουργικά της καθημερινότητας του ακριτικού νησιού, τις βραδινές συγκεντρώσεις με οικογένεια και φίλους.

    Τρεις βίλες σχεδιάστηκαν σε ένα τραχύ, αμφιθεατρικό τοπίο ακολουθώντας τη φυσική τοπογραφία ενώ προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Μια ποικιλία υπαίθριων χώρων με μεγάλα ανοίγματα μεταξύ των αρχιτεκτονικών όγκων παρέχουν ευκαιρίες για σύνδεση με τη φύση και βουτιά στο τοπίο, προστατεύοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα των σουιτών.

     

    Οι σκουρόχρωμες και ασβεστωμένες επιφάνειες συνδυάζονται τέλεια με το φυσικό περιβάλλον. Κάθε βίλα έχει τη δική της πισίνα με άμεση πρόσβαση από το σαλόνι καθώς και ιδιωτική αυλή, φυτεμένη με τοπικά αρωματικά βότανα.

    Με τη χρήση φυσικού ακατέργαστου ξύλου στη λεπτομέρεια μαζί με φυσικές υφές και υφάσματα που δημιουργούν ένα ισορροπημένο μείγμα μεταξύ παραδοσιακού και νέου, όλα τα στοιχεία έρχονται σε έναν πλήρως αρμονικό διάλογο.

    Michael Mavroleon and Andy Alexiades, A&M Architects, www.am-architects.gr/

    Photography: Spyros Hound Photography

    Διαβάστε επίσης

    Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Φιλοθέη



    ΣΧΟΛΙΑ