• Architecture & Design

    ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Το σπίτι-ουράνιο τόξο που ξεπερνά κάθε φαντασία


    Είναι φορές που η φαντασία αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού και ενίοτε τα ξεπερνάει.

    Στην περίπτωση της 34χρονης Amina Mucciolo, η φαντασία δεν βρίσκεται απλώς στο μυαλό, αλλά έχει “ζωντανέψει” σε πραγματικό χώρο και χρόνο. Έχουν πάρει σάρκα και οστά, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό και άκρως ονειρεμένο αποτέλεσμα!

    Η Amina πιστεύει πως το χρώμα φέρνει χαρά στη ζωή και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το υπέροχο σπίτι της, αλλά και από την καθημερινότητά της ολόκληρη, έτσι όπως την παρατηρήσαμε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

    Η γλυκιά και ενθουσιώδης Amina κατοικεί στο Λος Άντζελες και έχει κάνει μια απίστευτη και παραμυθένια μεταμόρφωση στο σπίτι της, μετατρέποντάς το σε ένα αληθινό ουράνιο τόξο!

    Το σπίτι της είναι ένας πολύχρωμος παράδεισος!

    Στο φωτεινό και γεμάτο θετική ενέργεια αυτό σπίτι, υπάρχουν παντού λουλούδια, ζωγραφισμένα ουράνια τόξα, λούτρινα αρκουδάκια και πολύ χρώμα. Οι τοίχοι είναι σε ελαφριές μωβ αποχρώσεις, οι καναπέδες είναι πράσινοι, τα ντουλάπια σε διάφορα χρώματα, όπως και τα πιάτα, τα ποτήρια και όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν.

    Υπάρχουν ακόμη και πουλιά origami που κρέμονται από την οροφή, δηλαδή χειροποίητες χάρτινες κατασκευές, και χρωματιστά φουντάκια. Επίσης, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συναντάμε σε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού της, είναι οι μονόκεροι που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον παραμυθένιο κόσμο της φαντασίας.

    Το γενικότερο ύφος του σπιτιού είναι βασισμένο σε μια κοσμοθεωρία και στην ιδέα ότι “μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα όνειρο στην καθημερινότητά μας”. Η Amina ξεκίνησε τη δική της εταιρία σχεδιασμού, την Studio Mucci, όπου πουλάει διάφορα αντικείμενα που κινούνται σ’ αυτό το στυλ. Όπως αναφέρει κι η ίδια: “Η χαρά, ο ενθουσιασμός και η έμπνευση είναι αυτό που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μέσω των αντικειμένων μας”.

    Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει μέσω του λογαριασμού της στο Instagram που έχει 159.000 οπαδούς.

    Το σίγουρο είναι, πάντως, πως είναι μοναδική και ξεχωρίζει με τον τρόπο ζωής της! Το σπίτι της αποτελεί μια παλέτα χρωμάτων και, παράλληλα, μια εστία χαράς και ενθουσιασμού.

    Και ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει, έστω για λίγο, στον μαγικό κι ονειρικό της μικρόκοσμο;

    View this post on Instagram

    Have a relaxing Friday ??? #studiomucci

    A post shared by Amina Mucciolo (@studiomucci) on



    ΣΧΟΛΙΑ