• Architecture & Design

    Acro Suites: Ένα μοναδικό θέρετρο στην Κρήτη χτισμένο μέσα στα βράχια


    Ένα ονειρικό ξενοδοχείο μέσα στο βράχια προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στο νησί της Κρήτης!

    Στη βραχώδη πλαγιά του κόλπου του Μονοναύτη, στο χωριό Αγία Πελαγία, μερικά χιλιόμετρα από το Ηράκλειο Κρήτης, το Acro Suites είναι ένα πολυτελές 5* boutique θέρετρο με 49 σουίτες, σοφίτες και βίλες με ιδιωτικές πισίνες, όλες με μοναδικές ντιζάιν λεπτομέρειες και εκπληκτική θέα στο Κρητικό Πέλαγος.

    Η οικογένεια Ορφανάκη – στην οποία ανήκει το πολυτελές ξενοδοχείο – «σκαρφάλωσε» πάνω σε ένα βραχώδη γκρεμό πάνω από τη θάλασσα και δημιούργησε ένα μοναδικό ξενοδοχείο που υπόσχεται ηρεμία, χαλάρωση και πάνω από όλα μαγικές διακοπές. 

    Οι ιδιοκτήτες πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας το θέρετρο Acro Suites, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του interior designer Μάνου Κυπριτίδη.

    Για να εξασφαλίσουν ότι το όραμά τους θα ζωντανέψει σωστά, αναζήτησαν τους καλύτερους τοπικούς Έλληνες σχεδιαστές και τεχνίτες για να συνεργαστούν σε όλη την ιδιοκτησία για μια αυθεντική κρητική αίσθηση.

    Οι ακατέργαστες μαρμάρινες λεπτομέρειες, οι φυσικές πέτρες και το ακατέργαστο ξύλο συμπληρώνουν την εμφάνιση και την αίσθηση του ξενοδοχείου.

    Το συγκρότημα φιλοξενεί 49 σουίτες και βίλες σε κτίρια κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο τοπικής προέλευσης, τα οποία σχεδιάστηκαν για να εναρμονίζονται με το περιβάλλον τους κατά μήκος του κόλπου του Μονοναύτη.

    Μέρος της πέτρας ανασκάφηκε απευθείας επί τόπου, ενώ η υπόλοιπη προήλθε από τον Ψηλορείτη, το ψηλότερο βουνό του νησιού.

    Τα δωμάτια έχουν θέα στο Αιγαίο πέλαγος

    Κάθε σουίτα του ξενοδοχείου έχει τη δική της ιδιωτική πισίνα με θαλασσινό νερό και απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Οι εσωτερικοί χώροι περιλαμβάνουν φυσικά υλικά, έχουν μοντέρνο design, σικ διακόσμηση και παλέτα με γήινα χρώματα.

    Όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, από τα μεταξωτά καλύμματα του κρεβατιού μέχρι τα μοναδικά έπιπλα – φτιαγμένα από ντόπιους τεχνίτες – από ξύλο και μάρμαρο.

    Οι Cave Suites του ξενοδοχείου είναι λαξευμένες στην πλαγιά του βράχου
    Οι Cave Suites του ξενοδοχείου είναι λαξευμένες στην πλαγιά του βράχου

    Οι σουίτες του ξενοδοχείου μοιάζουν με σπηλιές (Cave Suites).

    Είναι λαξευμένες στην πλαγιά του βράχου, με τμήματα του βράχου να είναι ορατά στην βεράντα, ενώ σε όλους τους εσωτερικούς χώρους έχει δημιουργηθεί η αίσθηση του σπηλαίου.

    Παράλληλα, οι πέτρινοι τοίχοι συμβάλλουν στην διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας όλο το χρόνο, μειώνοντας την ανάγκη για κλιματισμό ή θέρμανση.

    Οι εξωτερικοί πέτρινοι τοίχοι του ξενοδοχείου φιλοτεχνήθηκαν από Κρητικούς τεχνίτες, όπως και τα ειδικά κατασκευασμένα πήλινα φωτιστικά στις σουίτες.

    Εστιατόριο και μπαρ

    Με βασική προτεραιότητα την ηρεμία, τη γαλήνη και τη χαλάρωση, ο interior designer Μάνος Κυπριτίδης συνεργάστηκε με την οικογένεια Ορφανάκη για το σχεδιασμό του εστιατορίου Cremnos και του κοκτέιλ μπαρ Circle.

    Το εστιατόριο διαθέτει μαρμάρινα τραπεζάκια, άνετες καρέκλες, φυσικούς χρωματικούς τόνους και λεπτομέρειες από χαλκό και ξύλο. Η διακόσμηση είναι μίνιμαλ, αλλά ξεχωρίζουν οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες που προσδίδουν στυλ και κομψότητα.

    Το εστιατόριο του ξενοδοχείου

    Το κοκτέιλ μπαρ Circle διαθέτει μαρμάρινο μπαρ, ξύλινα σκαμπό και η διακόσμηση είναι σε γήινους τόνους.

    Εντυπωσιακή είναι ο οροφή από ψάθα Makuti που προσφέρει σκιά και δημιουργεί παράλληλα μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

    Το μπαρ Circle

    Spa

    Ο χώρος του spa, που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Utopia Hotel Design, έχει οβάλ διάταξη και συνδυάζει το ξύλο με την πέτρα. συνδυάζει ξύλο με πέτρα. Διαθέτει λείες πέτρινες επιφάνειες, λαξευμένους τοίχους και ξύλινες πόρτες.

    Το κέντρο ευεξίας στεγάζει ένα βυζαντινό χαμάμ, μια σάουνα, δύο αίθουσες περιποίησης, μια εξωτερική πισίνα και μια θερμαινόμενη πισίνα.

    Ο εσωτερικός χώρος του spa
    Η εξωτερική πισίνα του spa

    Στούντιο γιόγκα

    Το Asana Yoga Shala είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι αρχιτεκτονικής και ένα από τα χαρακτηριστικά κτίρια του ξενοδοχείου αφιερωμένο στην ευεξία.

    Μία εντυπωσιακή αψιδωτή οροφή καλύπτει το στούντιο γιόγκα, που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία στην Κρήτη χρησιμοποιώντας ξύλο και μπαμπού από την Ταϊλάνδη.

    Yoga studio

    Ο απόλυτος προορισμός

    Αναμφίβολα, το Acro Suites είναι ένας μαγευτικός προορισμός, μία όαση ηρεμίας και μία πηγή ευεξίας. Αποτελεί μία ωδή στο ελληνικό καλοκαίρι!

    Ανάμεσα στα βράχια, πάνω από τη θάλασσα, κάτω από τον καυτό ήλιο περιμένει τους επισκέπτες για να τους προσφέρει την απόλυτη εμπειρία!

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το Acro Suites

    Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: acrosuites.com, dezeen.com

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα κοκτέιλ μπαρ στην Ιταλία με άρωμα… Μεσογείου

    Chamonix: Ένα ξενοδοχείο της Belle Époque αποκτά μία σύγχρονη νότα



    ΣΧΟΛΙΑ