• Architecture & Design

    Collector’s Alert: Takashi Murakami x HUBLOT

    Takashi Murakami x HUBLOT

    Takashi Murakami x HUBLOT


    Ο ροκ σταρ της σύγχρονης τέχνης Takashi Murakami συνεργάζεται με την HUBLOT στη δημιουργία ενός διαφανούς ρολογιού με πέταλα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ζαφείρι.

    Το νέο ρολόι Hublot MP-15 που σχεδίασε ο Takashi Murakami αποκαλύπτει το εμβληματικό λουλουδάτο μοτίβο του καλλιτέχνη – αυτή τη φορά, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ζαφείρι.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον ελβετό γίγαντα, δεδομένης της εισόδου του MP-15 και της σειράς με κεραμικά φινιρίσματα. Αυτή είναι απλώς η αρχή για τη δημιουργία ενός μη παραδοσιακού ρολογιού για το δίδυμο. Το καντράν ακολουθεί – όπου ο συνηθισμένος σχεδιασμός του ρολογιού έχει το καντράν ως την όψη του ρολογιού, το MP-15 Takashi Murakami Tourbillon Sapphire της Hublot συνδυάζει τη θήκη, την κίνηση και το καντράν μαζί.

    Takashi Murakami x HUBLOT

    Οι δείκτες ρολογιού του MP-15 Takashi Murakami της Hublot καταλαμβάνουν μια περιφερειακή μόνο θέση για να ανοίξουν τον χώρο για το flying tourbillon στο κέντρο. Εδώ ξετυλίγεται το kinetic γλυπτό, αφού το κεντρικό τμήμα του ρολογιού περιστρέφεται, κινείται και φαινομενικά αιωρείται σαν ένα χρονομετρημένο έργο τέχνης. Στην πραγματικότητα, αυτό το tourbillon διαθέτει απόθεμα ισχύος 150 ωρών, που σημαίνει ότι το κινητικό γλυπτό λειτουργεί για τέτοιο χρονικό διάστημα, σχεδόν για μια ολόκληρη εβδομάδα.

    Takashi Murakami x HUBLOT

    Η Hublot παρέχει μια ειδική γραφίδα με το MP-15 Takashi Murakami Tourbillon Sapphire, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο στέμμα του ρολογιού και να το γυρίσει περίπου 100 φορές για να τυλίξει πλήρως τα δύο barels που είναι υπεύθυνα για το tourbillon. Να σημειωθεί εδώ πως η γραφίδα είναι επίσης επαναφορτιζόμενη μέσω USB.

    Takashi Murakami x HUBLOT

    Το MP-15 Takashi Murakami της Hublot, διαθέσιμο σε μόλις 50 κομμάτια, περιβάλλεται από το χαρακτηριστικό λουλούδι του καλλιτέχνη κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ζαφείρι και αναμένεται να γίνει εξαιρετικά collectible.

    Takashi Murakami x HUBLOT

    Όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν στο ρολόι, φωτίζουν τον μηχανισμό και παρακολουθούν μέρη του MP-15 Takashi Murakami Tourbillon Sapphire. Όσον αφορά την ανάγνωση της ώρας, έχει μόνο τις άκρες των δύο δεικτών ρολογιού για να υποδείξει τις ώρες και τα λεπτά. Δεν είναι τοποθετημένα στη μέση, όπως στην παραδοσιακή ωρολογοποιία, αλλά περιφeρειακά: οι δείκτες του ρολογιού κυριολεκτικά περνούν κάτω από το κλουβί του tourbillon.

    Takashi Murakami x HUBLOT

    Takashi Murakami x HUBLOT

    Takashi Murakami x HUBLOT

    «Όταν επισκέφτηκα την Hublot Manufacture στην Ελβετία για πρώτη φορά, συνειδητοποίησα σε ποιο βαθμό η παραδοσιακή τεχνογνωσία, η ακρίβεια, η φουτουριστική τεχνολογία και η δεξιοτεχνία είναι αρμονικά συνυφασμένα στη δημιουργία ενός ρολογιού. Το να επηρεάσω με την τέχνη μου τη δημιουργικότητα αυτών των υψηλών ωρολογοποιών αντιπροσωπεύει μια μοναδική περιπέτεια για μένα», δήλωσε ο Takashi Murakami κατά την παρουσίαση.

    //

    https://www.hublot.com

    https://www.instagram.com/takashipom

    Διαβάστε επίσης

    Παράθυρο με θέα

    Bardot στην Αντίπαρο: Η μετεμψύχωση ενός θρύλου

    Ο Bad Bunny και το υπερπολυτελές καταφύγιό του στη Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ