• Business

    Warren Buffett: Πούλησε ακόμη 2 εκατ. μετοχές της BYD

    • NewsRoom

    Warren Buffett


    Σε νέο ξεπούλημα μετοχών του στην κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων BYD, προχώρησε ο μεγαλοεπενδυτής, Warren Buffett.

    Σύμφωνα με το Reuters η Berkshire Hathaway, η επενδυτική εταιρεία που ανήκει στον Warren Buffett, πούλησε 1,96 εκατομμύρια μετοχές της BYD που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ, έναντι 58,9 εκατομμυρίων δολαρίων (53,7 εκατ. ευρώ).

    Η πώληση στις 2 Μαΐου μείωσε τις συμμετοχές της Berkshire στην BYD σε 9,87% από 10,05%, όπως φάνηκε στην κατάθεση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Δευτέρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η Berkshire Hathaway, πούλησε 1,55 εκατομμύρια μετοχές της BYD  έναντι 44,85 εκατ. δολαρίων στις αρχές Φεβρουαρίου 2023 ενώ ο Buffet είχε αρχίσει να πουλάει μετοχές τις BYD από τον Αύγουστο του 2022.

    Η εταιρεία του απέκτησε 225 εκατομμύρια μετοχές της BYD το 2008, που αντιστοιχούσαν με το 20,49% των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Σημειώνεται ότι η BYD ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο το 2022, με συνολικά 1,86 εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί, σημειώνοντας ταχύτερη ανάπτυξη από την Tesla.

    Διαβάστε επίσης:

    Warren Buffett: Επιβεβαίωσε τον διάδοχο του – Τι είπε για τις τραπεζικές αναταράξεις

    Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ τεράστιες ποσότητες με ποτά “μπόμπες” – Πώς εντοπίστηκε το κύκλωμα 



    ΣΧΟΛΙΑ