• Business

    Warren Buffett: Πώς να προστατευτείτε από τον πληθωρισμό και τις υψηλές τιμές

    • NewsRoom
    Warren Buffett

    Warren Buffett


    Την ώρα που ο πληθωρισμός επιβαρύνει την οικονομία και οι τιμές των αγαθών αυξάνονται – από το φυσικό αέριο μέχρι τα είδη παντοπωλείου-  ο θρυλικός μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett δίνει συμβουλές σε όποιον θέλει να προστατευτεί από τις εξελίξεις.

    Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway για το 2022 το Σάββατο, ο 91χρονος δισεκατομμυριούχος επισήμανε: «Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε εξαιρετικά καλοί σε κάτι».

    Ανέφερε ως παράδειγμα επαγγέλματα όπως οι γιατροί και οι δικηγόροι, λέγοντας ότι «ο κόσμος θα σας δώσει μέρος από αυτά που βγάζει για αυτό που κάνετε».

    «Κανείς δεν μπορεί να σας πάρει τις ικανότητες που έχετε. Αυτές δεν τις επηρεάζει ο πληθωρισμός. Η καλύτερη επένδυση με διαφορά είναι ό,τι σας κάνει καλύτερους και αυτή δεν φορολογείται καθόλου», τόνισε, σύμφωνα με το CNBC.

    Ο Buffett εξήγησε ότι οι δεξιότητες, σε αντίθεση με τα χρήματα, είναι ανθεκτικές στον πληθωρισμό. “Εάν έχετε μια δεξιότητα που είναι σε ζήτηση, θα παραμείνει σε ζήτηση ανεξάρτητα από την αξία του δολαρίου”, επισήμανε.

    Παρόμοια συμβουλή είχε δώσει ο Buffett και το 2009, μετά τη Μεγάλη Ύφεση, όταν ο τότε 78χρονος επενδυτής είχε πει ότι «το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε στον εαυτό σας».

    Εκείνη την εποχή, ο «Σοφός της Όμαχα» είχε επίσης επισημάνει ότι το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να επενδύσει σε «μια εκπληκτική επιχείρηση» που παράγει προϊόντα που έχουν ζήτηση ανεξάρτητα από την απόδοση του δολαρίου.

    Σαν παράδειγμα είχε φέρει την Cola Cola, λέγοντας ότι ακόμα και εάν περάσουν δεκαετίες, ο κόσμος θα θέλει το αναψυκτικό της, ανεξάρτητα από τα επίπεδα του πληθωρισμού.

    «Το επίπεδο της τιμής δεν κάνει καμία διαφορά», γιατί ο κόσμος θα συνεχίσει πάντα να πληρώνει για τα προϊόντα που του αρέσουν.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Δημοπρασία για το “τελευταίο γεύμα” με τον θρυλικό επενδυτή

    Ποιος θέλει να διώξει τον Warren Buffett από την προεδρία της Berkshire



    ΣΧΟΛΙΑ