• Business

    Warren Buffett: Δημοπρασία για το “τελευταίο γεύμα” με τον θρυλικό επενδυτή

    • Bloomberg
    Warren Buffett

    Warren Buffett


    Εντός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία δημοπρασία για το γνωστό πλέον, γεύμα με τον Warren Buffett, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη φιλανθρωπική οργάνωση Glide του Σαν Φρανσίσκο.

    Πρόκειται για μία κίνηση που πραγματοποιεί ο θρυλικός επενδυτής κάθε χρόνο από το 2000, με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας, και η Glide αποκάλεσε τη φετινή εκδήλωση «μεγάλο φινάλε».

    Οι πλειοδότες μπορούν να υποβάλουν προσφορές από τις 12 Ιουνίου για να αποκτήσουν την ευκαιρία να φέρουν έως και επτά καλεσμένους που θα δειπνήσουν με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή στο Smith & Wollensky στη Νέα Υόρκη.

    Το μεσημεριανό γεύμα του Buffett έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 34 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Glide, η οποία παρεχει προγράμματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των αστέγων, ιδιαίτερα στο Σαν Φρανσίσκο.

    Στους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνονται ο επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων Justin Sun, ο David Einhorn της Greenlight Capital και ο διαχειριστής κεφαλαίων Ted Weschler, ο οποίος τελικά εργάστηκε για την επενδυτική Berkshire Hathaway του Buffett. Οι προσφορές έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια από το 2008.

    «Η φιλία και η γενναιοδωρία του Warren Buffett τα τελευταία 22 χρόνια ήταν πολύτιμη για την ισχυροποίηση του αντίκτυπου της Glide στα συστήματα που οδηγούν τη φτώχεια και την ανισότητα», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Glide, Karen Hanrahan. “Η κληρονομιά του θα έχει διαρκή θετικό αντίκτυπο στην Glide και στους πελάτες που εξυπηρετούμε.”

    Η προσφορά της δημοπρασίας ξεκινά από τα 25.000 δολάρια και οι πλειοδότες πρέπει να είναι προεπιλεγμένοι.

    Ο Buffett, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, φιλοξένησε τη δημοπρασία για περισσότερες από δύο δεκαετίες, εν μέρει μετά από παρότρυνση της αείμνηστης συζύγου του Susan Buffett.

    Εκτός από τη δημοπρασία για το μεσημεριανό γεύμα, ο Warren Buffett έχει δεσμευτεί να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ πέρυσι ο δισεκατομμυριούχος έφτασε στα μισά της προσπάθειας του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποιος θέλει να διώξει τον Warren Buffett από την προεδρία της Berkshire

    Tracy Britt Cool: Ποια είναι η προστατευόμενη του Warren Buffett που χτίζει τη δική της Berkshire



    ΣΧΟΛΙΑ