• Business

    Warren Buffett: Αυξάνει την επένδυσή του στην Ιαπωνία – Οι πέντε μετοχές

    • Bloomberg
    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett

    Ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett


    Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αύξησε το μερίδιό της στους πέντε εμπορικούς οίκους της Ιαπωνίας που έχει επενδύσει, σε πάνω από 8,5% κατά μέσο όρο, σε μία κίνηση να διπλασιάσει το ποσοστό της σε ορισμένες από τις αγαπημένες μετοχές του μεγαλοεπενδυτή.

    Η Berkshire κατέχει μερίδια στις Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co., και Sumitomo Corp., ανέφερε η αμερικανική εταιρεία τη Δευτέρα.

    Ο Buffett, ο πρόεδρος της Berkshire, δήλωσε τον Απρίλιο ότι επρόκειτο να ενισχύσει τα μερίδια του στις ιαπωνικές εταιρείες, με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών τους να αυξηθούν σε ιστορικό υψηλό.

    Μάλιστα, ταξίδεψε ο ίδιος στην Ιαπωνία τον Απρίλιο για να συναντηθεί με στελέχη των εμπορικών εταιρειών για πρώτη φορά, ενώ και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν τις συναντήσεις τους επιτυχημένες.

    Οι όμιλοι ετερογενών δραστηριοτήτων, που κάνουν τα πάντα, από την εμπορία φυσικού αερίου μέχρι την εκτροφή σολομού, ανακοίνωσαν αύξηση κερδών το περασμένο οικονομικό έτος λόγω των υψηλών τιμών των εμπορευμάτων και του αδύναμου γιεν.

    Η υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου επενδυτή σε αυτές, σε συνδυασμό με τα σημάδια σταθερού πληθωρισμού και τις καλύτερες επιστροφές στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της επαναγοράς μετοχών, ώθησαν τις τιμές τους σε υψηλό 33 ετών.

    Ο Δείκτης Χονδρικού Εμπορίου Topix — ο οποίος περιλαμβάνει τη Mitsubishi και άλλες ομοειδείς εταιρείες — έχει αυξηθεί κατά 39% φέτος, ξεπερνώντας τους κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών.

    Ωστόσο, η ανοδική πορεία μπορεί να περιοριστεί από τώρα και μετά, καθώς η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει τις περαιτέρω αγορές από τον Buffett, σύμφωνα με τον Hiroshi Namioka, επικεφαλής στρατηγικής στην T&D Asset Management Co Ltd.

    «Είναι απίθανο να έχει περαιτέρω σημαντικό θετικό αντίκτυπο στις ιαπωνικές μετοχές στο σύνολό τους από εδώ και πέρα», είπε.

    Η Berkshire σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις της μέχρι και το 9,9% σε καθεμία από τις πέντε ιαπωνικές εταιρείες.

    «Η εταιρεία δεν θα πραγματοποιήσει αγορές πέραν αυτού του ποσοστού, εκτός εάν δοθεί ειδική έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο των ιαπωνικών επιχειρήσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τι είναι το Buffett effect και πώς μπορεί να σώσει μία μετοχή

    Warren Buffett: Οι δύο τράπεζες όπου εξακολουθεί να ποντάρει ο γκουρού των επενδύσεων

    Greg Abel: Ποιος είναι ο εργασιομανής και καινοτόμος διάδοχος του Warren Buffett

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ