ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αμερικανικός κολοσσός των σούπερ μάρκετ Walmart λόγω των σαρωτικών δασμών που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε σε ανάκληση του outlook της λειτουργικής του κερδοφορίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ αναφέρει ότι “θέλει να διατηρήσει την ευελιξία της καθώς θα εφαρμόζονται οι δασμοί”, χωρίς να δώσει αναθεωρημένο outlook.
Προηγουμένως, η εκτίμηση της Walmart ήταν για αύξηση της προσαρμοσμένης λειτουργικής της κερδοφορία στο εύρος του 0,5% με 2% στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο.
Οι ανακοινώσεις της Walmart έγιναν ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η ετήσια εκδήλωση των επενδυτών της στο Ντάλας, κατά την οποία στην εναρκτήρια ομιλία του χτες Τρίτη, ο CEO του ομίλου Νταγκ Μακμίλον αναγνώρισε τους περίεργους καιρούς που έχει να αντιμετωπίσει ο γίγαντας της αμερικανικής λιανικής.
“Σαφώς το περιβάλλον μας έχει αλλάξει, οπότε αυτό το κάνει πραγματικά συναρπαστικό για εμάς” είπε, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα, μεταξύ επενδυτών, τραπεζιτών και δημοσιογράφων, όπως αναφέρει το CNBC.
Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι “έχουμε μάθει πώς να διαχειριζόμαστε ταραχώδεις περιόδους. Ειδικά αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, που είχαν γεγονότα το ένα μετά το άλλο”.
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης για Καββαθά: Μεγάλη η προσφορά του στην ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη αύριο Δευτέρα 19 Ιανουαρίου
- Λιμεναρχείο Ρόδου: Προειδοποίηση για κακοκαιρία και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα
- Κάζακς (ΕΚΤ): Οι ευρωπαϊκές πολιτικές αρχές πρέπει να προετοιμαστούν για περαιτέρω κλιμάκωση από τη Ρωσία
- Κάρνεϊ: Θετικός ο Καναδάς στη συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα, μετά από πρόσκληση του Τραμπ