• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Οι δασμοί του Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου βύθισαν κατά 250 μονάδες τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια της Wall Street, υπό το βάρος της ανησυχίας για τις επιπτώσεις της απόφασης των ΗΠΑ να επιβάλουν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσινγκτον) δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό.

    Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και ο Καναδάς και το Μεξικό ανακοίνωσαν πως θα επιβάλουν αντίποινα στις αμερικανικές εξαγωγές, με την αγορά να παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχώρησε στις 24.415,84 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες  251,94 μονάδων (-1,02%). Ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.705,28 μονάδες, με απώλειες 0,69% ενώ ο  Nasdaq στις 7.442,12 μονάδες, με πτώση 0,27%.

    Την πτώση του Dow Jones συγκράτησε το άλμα της μετοχής της General Motors κατά 12,87%, μετά την συμφωνία με το SoftBank Vision Fund για επενδύσεις 2,25 δισ. δολαρίων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

    Θετικά λειτούργησαν και τα νέα από την Ιταλία, όπου υπήρξε τελική συμφωνία μεταξύ της Λέγκας και του Κινήματος Πέντε Αστέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που βάζει οριστικό τέλος στην πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα defacto δημοψήφισμα κατά του ευρ



    ΣΧΟΛΙΑ