• Business

    Βusiness στην Αθήνα-Η Τράπεζα Πειραιώς πουλάει το ποσοστό της στην ΗSW


    Σε ετοιμότητα για big business είναι διεθνείς εταιρείες, funds και επενδυτικά σχήματα, οι εκπρόσωποι των οποίων περνούν αρκετό χρόνο στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες. Οι δουλειές έχουν ανοίξει ήδη από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση για τις επενδυτικές τράπεζες όταν πήραν υψηλές προμήθειες για τις αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών ενώ τα πωλητήρια θυγατρικών που έβαλαν οι εγχώριοι τραπεζικοί όμιλοι συνεχίζουν να τους παρέχουν το … «παντεσπάνι» τους.

    Ηδη, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για Finansbank, NBGI και Eurolife και «τρέχει» η πώληση του Χίλτον με τη βοήθεια της Citigroup, η διάθεση ποσοστού της HSW που έχει η Τράπεζα Πειραιώς από την Lazard, η διερεύνηση πώλησης μεγάλου ομολογιακού δανείου από την Eurobank με σύμβουλο την Morgan Stanley ενώ για την Σελόντα και το Νηρέα, σύμβουλοι είναι οι Lazard, Alvarez & Marsal και PwC.

    Oι δουλειές δεν σταματούν ενώ και νέα ονόματα ξένων επενδυτικών σχημάτων προστίθενται στο ρόστερ όσων ενδιαφέρονται ειδικά για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών.

    Η νέα συμφωνία αναμένεται να ολοκληρώσει το αμέσως επόμενο διάστημα το νομοθετικό πλαίσιο, ανοίγοντας πλήρως, και με φορολογικά κίνητρα, την αγορά και οι παίκτες παίρνουν θέση.

    Από τα πιο γνωστά ονόματα εξιδικευμένων επενδυτικών σχημάτων το αμερικανικό fund KKR, το οποίο μέσω της νέας μονάδας Pillarstone, προωθεί πλατφόρμα διαχείρισης δανείων στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν επενδυτικά κεφάλαια της KKR και άλλων funds από τη μία πλευρά και περισσότερων από μία τραπεζών, όπως της Eurobank και της Alpha Bank που ήδη δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο John Davison, μεγαλοστέλεχος της RBS, που έχει αναλάβει την Pillarstone, βρίσκεται συχνά στην Αθήνα ενώ η δραστηριότητα έχει προχωρήσει στη γειτονική Ιταλία.

    Αλλα ονόματα της διεθνούς αγοράς δανείων που κάνουν το πέρασμά τους από την Ελλάδα είναι το Apartners Capital του γνωστού διαχειριστή κεφαλαίων Antonio Polverino, η Lapithus Management SARL, η Sankaty Advisors, η Hudson Advisors L.P., η Κaican και φυσικά η Aktua.

    Οι πληροφορίες φέρουν και εκπροσώπους άλλων funds να διερευνούν την αγορά όπως το Apollo, και τα Altamira, Fοrtress, Oaktree Capital και Blackstone ενώ η Credit M, ήδη διαχειρίζεται μέρος του χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων και μη ενεργών πιστωτικών καρτών της Citibank, που πουλήθηκε στις αρχές του 2014.

    Στην αγορά αυτή, θα επιχειρήσουν να συμμετάσχουν οι ελληνικές εταιρείες διαχείρισης, γνωστές ως εισπρακτικές εταιρίες όπως οι Κύκλος, Mellon και Matrix.

    Πρόκειται πράγματι για big business αφού πέραν των ξένων συμβούλων και επενδυτών και μεγάλα δικηγορικά γραφεία της χώρας βρίσκουν πεδίο δράσης στη νέα αγορά, αλλά και συμβουλευτικές εταιρείες έως call centers.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giati-i-katanalotes-girizoun-tin-plati-stin-gap/43958

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/i-kivernisi-panigirizi-ke-i-ipolipi-akonizoun-ta-macheria/43969



    ΣΧΟΛΙΑ