• Business

    Βρετανία: Μπαράζ απολύσεων στις εφημερίδες Mirror και Express

    • NewsRoom

    Jim Mullen CEO, Reach Πηγή: Linkedin


    Περικοπές θέσεων εργασίας σχεδιάζει ο εκδότης των βρετανικών εφημερίδων Mirror και Express, στο πλαίσιο ανάπτυξης και επιτάχυνσης της παραγωγής ψηφιακών ημερήσιων και εβδομαδιαίων φύλλων, την ώρα που ο όμιλος πλήττεται από με την πτώση των διαφημιστικών εσόδων του.

    Σύμφωνα με την Guardian, η κίνηση του εκδοτικού ομίλου Reach, ο οποίος έχει επίσης στην κατοχή του εκατοντάδες περιφερειακούς τίτλους, σε Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ και αλλού, ενδέχεται να απολύσει ένα μεγάλο ποσοστό του προσωπικού.

    Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο, καθώς τον Ιανουάριο η Reach ανακοίνωσε περικοπή 200 θέσεων εργασίας, προκειμένου να εξοικονομηθούν 30 εκατ. στερλίνες καθώς η διαφημιστική αγορά σε ψηφιακές και έντυπες εκδόσεις βρίσκεται σε ύφεση.

    Επίσης, τον Ιούλιο του 2020, ανακοίνωσε την περικοπή 550 θέσεων εργασίας ή του 12% του προσωπικού της, μετά το πλήγμα που υπέστη η κυκλοφορία των εντύπων του και τα διαφημιστικά του έσοδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

    Στο β’  τρίμηνο τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 27,5%, τα έσοδα από την κυκλοφορία των έντυπων εκδόσεών του κατά 29,5% και από τις διαδικτυακές εκδόσεις κατά 14,8%.

    Η αγοραία αξία του ομίλου συρρικνώθηκε κατά 30% τον τελευταίο χρόνο, ενώ η στρατηγική ψηφιακών εσόδων του “χτυπήθηκε” από μεγάλες πλατφόρμες social media όπως το Facebook.

    Στο γ’ τρίμηνο η Reach ανέφερε πτώση ψηφιακών εσόδων 13,7%, καθώς η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο μειώθηκε 21% σε ετήσια βάση το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

    Τα συνολικά έσοδα από έντυπα μειώθηκαν επίσης κατά 6%.

    Όπως αναφέρει ο Guardian, η επιτάχυνση της ψηφιακής στρατηγικής αναμένεται να οδηγήσει σταδιακά σε κατάργηση των ημερήσιων φύλλων και διατήρηση μόνο των εβδομαδιαίων, με συγχώνευση για παράδειγμα των Mirror, Sunday Mirror και Sunday People, καθώς και των Daily Express και Sunday Express.

    Την ίδια στιγμή, η εταιρεία δηλώνει ότι αναμένει κέρδη 95 εκατ. λιρών φέτος, ωστόσο, παραμένει επικεντρωμένη στις μειώσεις λειτουργικού κόστους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Συνεργασία Εθνικής Τράπεζας και Aegean

    Δέκα νέα έργα στις συμβάσεις στρατηγικής σημασίας

    Starbucks: Πόσο θα αυξήσει τους μισθούς στις ΗΠΑ από το νέο έτος



    ΣΧΟΛΙΑ