• Business

    Starbucks: Πόσο θα αυξήσει τους μισθούς στις ΗΠΑ από το νέο έτος

    • NewsRoom
    Laxman Narasimhan, CEO Starbucks Πηγή: (investor.starbucks.com)

    Laxman Narasimhan, CEO Starbucks Πηγή: (investor.starbucks.com)


    Αυξήσεις μισθών και επέκταση δικτύου σχεδιάζει η Starbucks από το 2024, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για τους καφέδες της από νεότερους και πιο εύπορους πελάτες.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, σχεδιάζει να επεκτείνει τον αριθμό των καταστημάτων της και να αυξήσει την ωριαία αμοιβή για τους εργαζομένους λιανικής των ΗΠΑ κατά τουλάχιστον 3%.

    Η εταιρεία είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων παγκοσμίως σε 55.000 έως το 2030 από 38.000, ενώ στοχεύει να διπλασιάσει το ωριαίο εισόδημα των baristas την επόμενη διετία από τα επίπεδα του 2020.

    Σημειώνεται ότι σήμερα διαθέτει περίπου 17.000 καταστήματα στη Βόρεια Αμερική, με τους εργαζόμενους της να πληρώνονται μέσο μισθό από 15 έως 24 δολάρια την ώρα.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργαζόμενοι με δύο έως πέντε χρόνια εργασίας θα δικαιούνται αύξηση τουλάχιστον 4%, ενώ όσοι έχουν πέντε ή περισσότερα χρόνια, θα μπορούσαν να λάβουν αύξηση τουλάχιστον 5% στους μισθούς τους.

    «Σε συνδυασμό με τους υψηλότερους μισθούς και τη διεύρυνση του ωραρίου, αυτές οι επενδύσεις όχι μόνο οδήγησαν σε χαμηλότερο τζίρο… αλλά αύξησαν την ωριαίο μισθό σε μετρητά κατά σχεδόν 50% από το οικονομικό έτος 2020», ανέφερε η εταιρεία.

    “Πόλεμος” εν μέσω πολέμου

    Την ίδια στιγμή, τα Starbucks, τα McDonald’s και άλλες μεγάλες εταιρείες έχουν “εμπλακεί” στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. 

    Η Starbucks μήνυσε το σωματείο της, Starbucks Workers United, νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού η εργατική οργάνωση δημοσίευσε ένα μήνυμα που είχε διαγραφεί έκτοτε στο X, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους.

    Το μήνυμα από το σωματείο πυροδότησε εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Starbucks, όταν κάποιοι φάνηκαν να μπερδεύουν τη θέση του συνδικάτου με αυτή της εταιρείας.

    Ένα McDonald’s στο Ισραήλ ανακοίνωσε δωρεάν φαγητό για μέλη του ισραηλινού στρατού, προκαλώντας αντιδράσεις στους καταναλωτές και μηνύματα από άλλα franchise που αποστασιοποιήθηκαν από την κίνηση.

    Παράλληλα, ένας 32χρονος άνδρας συνελήφθη στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, επειδή πέταξε ζωντανά ποντίκια σε εστιατόρια McDonald’s διαμαρτυρόμενος υπέρ της Παλαιστίνης.

    Βίντεο με τις φερόμενες πράξεις του έγιναν viral τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Παράλληλα, εκατοντάδες υπάλληλοι της Google κυκλοφόρησαν μια αναφορά διαφωνώντας με μια δημόσια επιστολή που κυκλοφόρησε από τον CEO Sundar Pichai, η οποία έκρινε ότι ήταν υπέρ του Ισραήλ, ανέφερε η Washington Post.

    Πηγές: Reuters, abcnews.go.com

    Διαβάστε επίσης: 

    Λάμψα: Εγκρίθηκε από τους μετόχους η επένδυση στη Regency

    BioNTech: Πρόβλεψη για μειωμένα έσοδα κατά €1 δισ. το 2023

    Παγκόσμια «έκρηξη» στη ζήτηση για ιαπωνικό ουίσκι – Ανταγωνίζεται το σκωτσέζικο



    ΣΧΟΛΙΑ