• Business

    Βοτσαρίδης: Η Interlife θα πρωταγωνιστήσει – Αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων

    Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης, CEO Interlife

    Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης, CEO Interlife


    Με ρυθμούς μεγαλύτερους της αγοράς κινήθηκε η Interlife το πρώτο τετράμηνο του έτους, με τον πρόεδρο και CEO της εισηγμένης κ. Ιωάννη Βοτσαρίδη να τονίζει ότι «η εταιρεία θα πάρει τη θέση που πραγματικά της αξίζει στην αγορά».

    Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ο κ. Βοτσαρίδης είπε ότι η εταιρεία «πήρε πίσω τη ζημία που έγραψε πέρυσι», η οποία συνέβη λόγω των γενικότερων δυσκολιών που υπήρχαν στην αγορά. Επίσης εκτίμησε ότι το 2023 θα είναι μια πιο παραγωγική χρονιά για την Interlife λέγοντας ότι τα μεγέθη της αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά.

    O κ. Βοτσαρίδης σημείωσε ακόμα ότι η πίτα της ασφαλιστικής αγοράς μεγαλώνει και πρόσθεσε ότι το μερίδιο της INTERLIFE «τρέχει» με διπλάσιο ρυθμό από τη μέση αύξηση της αγοράς. Επιπλέον αναφέρθηκε στο μέτρο για την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% σε ασφαλισμένες κατοικίες, που εξαγγέλθηκε προ περίπου δύο μηνών, το οποίο χαρακτήρισε είναι πολύ θετικό, ενώ τόνισε ότι θα μπορεί να ασφαλιστεί το 80%-85% των κατοικιών.

    Για την βιωσιμότητα του κλάδου ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας τόνισε ότι «οι ασφαλιστικές εταιρείες αντέχουν στις κρίσεις γιατί μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τον κίνδυνο».

    Αυξήθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων

    Σε ομιλία του στο Κτήμα Χρηστίδη ο κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης παρουσίασε τα παραγωγικά στοιχεία της εισηγμένης το πρώτο τετράμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου σημείωσε πολύ καλές επιδόσεις, κυρίως όσον αφορά στην παραγωγή ασφαλίστρων οχημάτων, όπου καταλαμβάνει τη 6η θέση μεταξύ 45 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

    Συγκεκριμένα, ο ασφαλισμένος στόλος οχημάτων έφτασε τα 411.701 οχήματα, με την παραγωγή ασφαλίστρων να αυξάνεται κατά 21%, έναντι 15,6% της αγοράς. Η παραγωγή ασφαλίστρων αστικής ευθύνης οχημάτων της εταιρείας αυξήθηκε 9% έναντι 1,5 % της αγοράς (9η θέση μεταξύ των 45 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο).

    Σε αυτό το διάστημα, η εταιρεία έπιασε υψηλούς ρυθμούς στη παραγωγή ασφαλίστρων, καθώς σημείωσε αύξηση 17,09%, έναντι 10,2% της αγοράς, με αποτέλεσμα να κατέχει τη 12η θέση μεταξύ των 31 ασφαλιστικών εταιρειών. Γενικότερα στη συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους κλάδων η εταιρεία πρωταγωνίστησε, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βοτσαρίδης, ο μόνος κλάδος στον οποίο η Interlife παρουσίασε χαμηλότερο ρυθμό από τον αντίστοιχο της αγοράς, ήταν αυτός των γενικών ασφαλίσεων.

    Σημαντική ήταν η ανάπτυξη της εταιρείας και στον κλάδο της ασφάλισης πλοίων, με την παραγωγή ασφαλίστρων να αυξάνονται κατά 77,6% έναντι 15% της αγοράς. Η παραγωγή ασφαλίστρων αστικής ευθύνης πλοίων σημείωσε αύξηση κατά 58,6% έναντι 32% της αγοράς, με την Interlife να κατέχει την 2η θέση μεταξύ 20 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο.

    Επίσης, θετικές ήταν οι επιδόσεις της στην παραγωγή ασφαλίστρων διαφόρων ατυχημάτων με το ποσοστό αύξησης να ανέρχεται στο +16,3%, της νομικής προστασίας (5,4% έναντι 1,3% της αγοράς) και βοηθείας εν γένει, οδικής, τεχνικής και ταξιδιωτικής (56,5 % έναντι 6,5% της αγοράς).

    Διαβάστε επίσης:

    Ασφαλιστές: Ζητούν κατάργηση του ΦΠΑ στον κλάδο υγείας

    Ασφαλιστικές εταιρείες: Ιδανική η συγκυρία για την ελληνική οικονομία – Να δοθούν κίνητρα



    ΣΧΟΛΙΑ