• Business

    Σαρρηγεωργίου (ΕΑΕΕ): Οι μεγάλες προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ


    Για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου κατά τη διάρκεια του 23ου Insurance Meeting στην Ύδρα.

    Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι ο πληθωρισμός είναι σαφώς μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, καθώς παρασύρει την αγορά, επηρεάζοντας την οικονομία.

    «Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση, ωστόσο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να αντέχει στις προκλήσεις, αποτελώντας τον μεγαλύτερο θεσμικό επενδυτή της χώρας», δήλωσε ο κ. Σαρρηγεωργιου.

    «Ακόμα μια μεγάλη πρόκληση είναι ο ψηφιακός μετασχημαστισμός. Όλες η ασφαλιστικές εταιρείες και ο ασφαλιστικός κλάδος γενικότερα έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, καθώς αυτό είναι το μέλλον.

    Δίνοντας έμφαση εκεί ο κλάδος θα μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός, στοχεύοντας στις ανάγκες των πελατών του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

    Σε ακόμα δύο μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η πολιτεία, η κοινωνία και φυσικά ο ασφαλιστικός κλάδος αναφέρθηκε ο κ. Σαρρηγεωργίου, το δημογραφικό, αλλά και την κλιματική κρίση.

    «Οι καιρικές συνθήκες διαρκώς αλλάζουν, γίνονται πιο έντονες και η ιδιωτική ασφάλιση είναι μια σημαντική λύση που μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες. Κυρίως τους πιο ευάλωτους οικονομικά.

    Αυτούς είναι που βοηθάει κυρίως η ιδιωτική ασφάλιση και η μεσαία τάξη παραμένει απροστάτευτη», τόνισε.

    Μείζονος σημασίας η παροχή κινήτρων

    Ο κ. Σαρρηγεωργίου μίλησε ξανά για κίνητρα. «Κίνητρα στην υγεία, κίνητρα από την πολιτεία για να ασφαλιστούν οι πολίτες. Η Ελλάδα είναι μια υπασφαλισμένη χώρα, με μέσους όρους πολύ χαμηλότερους από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και αυτό δεν βοηθάει ούτε τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι είναι ευάλωτοι αν προκύψει κάτι, αλλά ούτε και τον ασφαλιστικό κλάδο», είπε ο ίδιος.

    Τέλος, έκανε λόγο και για την έλλειψη προσωπικού στον κλάδο.

    Όπως είπε, ταλέντο υπάρχει, ωστόσο δεν υπάρχουν άτομα να στελεχώσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες και είναι δύσκολο να καλυφθεί το κενό.

    Διαβάστε επίσης:

    Ασφαλιστές: Θετική η εξαγγελία Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ – Χρειάζονται περισσότερα κίνητρα

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ