• Business

    Volkswagen: Εγκαταλείπει οριστικά το σχέδιο για εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Τουρκία


    Την οριστική εγκατάλειψη του σχεδίου της για την κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στην Τουρκία ανακοίνωσε ο όμιλος Volkswagen, επικαλούμενος τις αρνητικές αλλαγές που έφερε στον κλάδο η κρίση του κορονοϊου.

    «Η κατάσταση δεν είναι η ίδια σε σχέση με πριν από τον κορονοϊό», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

    Το εργοστάσιο επρόκειτο να κατασκευασθεί στη περιοχή της Σμύρνης και θα δημιουργούσε 4.000 θέσεις εργασίας.

    Πέρυσι, ο όμιλος Volkswagen είχε ήδη αναβάλει την απόφαση για την επένδυση, αφού η Τουρκία ξεκίνησε τις επίμαχες στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην βόρεια Συρία.

    Η οριστική εγκατάλειψη του σχεδίου εξηγείται από «τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην αγορά του αυτοκινήτου», εξήγησε ο εκπρόσωπος της Volkswagen.

    Οπως και συνολικά ο κλάδος του αυτοκινήτου, η Volkswagen επλήγη σοβαρά κατά το πρώτο μέρος του έτους από τις συνέπειες της πανδημίας, που προκάλεσε δραστική μείωση των πωλήσεων.

    Εκμεταλλευόμενος την ανάκαμψη της ζήτησης, ο όμιλος αποφάσισε ωστόσο να θέσει τέλος στο σχήμα της αναγκαστικής άδειας για το σύνολο των γερμανικών εργοστασίων από σήμερα.

    Η κρίση του κλάδου του αυτοκινήτου, πυλώνα της γερμανικής οικονομίας, απειλεί μακροπρόθεσμα 100.000 θέσεις εργασίας στην Γερμανία, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα στον τομέα Φερντινάντ Ντουντενχόφερ.

    Η Renault, αντιμέτωπη με οικονομικές δυσχέρειες, προβλέπει από την πλευρά της την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας στον κόσμο, στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.



    ΣΧΟΛΙΑ