• Business

    Vodafone: Έσοδα άνω του αναμενομένου στο β’ τρίμηνο

    • Bloomberg
    Margherita Della Valle, Διευθύνουσα Σύμβουλος Vodafone (Πηγή: vodafone.com)

    Margherita Della Valle, Διευθύνουσα Σύμβουλος Vodafone (Πηγή: vodafone.com)


    Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Vodafone στο β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, υποβοηθούμενες από το απρόσμενο άλμα εσόδων από υπηρεσίες στη Γερμανία-τη μεγαλύτερη αγορά της-που έφεραν οι αυξήσεις των τιμών.

    Ειδικότερα, τα οργανικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,7%, ανέφερε σήμερα η εταιρεία με έδρα το Newbury της Αγγλίας, σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση 4,1%, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συνέταξε το Bloomberg.

    Το σχέδιο Della Valle

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Margherita Della Valle, η οποία ανέλαβε τη θέση τον Απρίλιο, εργάζεται, προκειμένου να αυξήσει την τιμή της μετοχής του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, η οποία έχει υποχωρήσει περίπου 26% τους τελευταίους 12 μήνες.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία αύξησε τις τιμές στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές της φέτος, ανεβάζοντας παράλληλα τους μέσους μηνιαίους λογαριασμούς των συνδρομητών και αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο οι πελάτες να αναζητήσουν σχέδια χαμηλότερου κόστους σε ανταγωνιστικές εταιρείες.

    Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα στη γερμανική αγορά από υπηρεσίες, αυξήθηκαν κατά 1,1% το β’ τρίμηνο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,5%.

    Τα προγράμματα με υψηλότερες τιμές, βοήθησαν στην αντιστάθμιση της μείωσης των πωλήσεων συσκευών, καθώς οι πελάτες μένουν στα smartphone για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Η Della Valle, η οποία ανέφερε ότι η αναδιαμόρφωση «δεν θα είναι μια γρήγορη λύση», δρομολόγησε 2.700 περικοπές θέσεων εργασίας το α’  εξάμηνο του έτους, μέρος ενός προγράμματος μείωσης του αριθμού των εργαζομένων κατά 11.000 που ανακοίνωσε τον Μάιο.

    Συμφώνησε επίσης σε δύο μεγάλες συμφωνίες φέτος: τον συνδυασμό των επιχειρήσεών της με την CK Hutchison Holdings στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην πώληση της ισπανικής μονάδας της.

    Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών ανέφερε ότι αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και μετά τις μισθώσεις να παραμείνουν «σε γενικές γραμμές σταθερά» στα 13,3 δισεκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2024.

    Αυτό συγκρίνεται με τις προβλέψεις των αναλυτών για 13,2 δισεκατομμύρια ευρώ. σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων του Bloomberg.

    Η εταιρεία επανέλαβε επίσης το μέρισμά της.

    Θετικό τρίμηνο

    Τα κέρδη της ακολουθούν ένα σχετικά θετικό τρίμηνο από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της.

    Συγκριτικά, τα κέρδη της Orange αυξήθηκαν, η Telefonica παρουσίασε ένα πολυετές σχέδιο για την αύξηση των κερδών της και η Deutsche Telekom, η οποία κατέχει επίσης την πλειοψηφία της T-Mobile US, αναβάθμισε το guidance των κερδών της.

    Ταυτόχρονα, η αφρικανική θυγατρική της Vodafone (Vodacom Group), ανέφερε κάτω των εκτιμήσεων κέρδη για το α’  εξάμηνο.

    Ωστόσο, η εξαγορά της Vodafone Egypt, ώθησε τα έσοδα και την εδραίωσε ως την πιο πολύτιμη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Αφρική.

    Να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Vodafone σημείωσαν άνοδο 1,3% για να κλείσουν λίγο πάνω από τις 77 λίρες στη διαπραγμάτευση του Λονδίνου τη Δευτέρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή είχε υποχωρήσει κατά 8,1% φέτος. 

    Διαβάστε επίσης: 

    Σε χαμηλό δύο ετών υποχώρησαν οι τιμές των μεταχειρισμένων Rolex και Patek Philippe

    Mega deal για την Glencore: Eξαγοράζει το 77% της επιχείρησης άνθρακα της Teck Resources έναντι 6,93 δισ. δολ.

    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Μείωση εσόδων και κερδών στο τρίτο τρίμηνο – Πωλήσεις και νέες παραγγελίες πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ