• Business

    Σε χαμηλό δύο ετών υποχώρησαν οι τιμές των μεταχειρισμένων Rolex και Patek Philippe

    • Bloomberg
    ROLEX

    Ρολόι Rolex


    Οι τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών Rolex και Patek Philippe υποχώρησαν σε νέα χαμηλά δύο ετών στη δευτερογενή αγορά τον περασμένο μήνα, καθώς η ζήτηση για ακριβά ρολόγια συνέχισε να μειώνεται εν μέσω της αυξανόμενης προσφοράς.

    Ο Δείκτης Bloomberg Subdial Watch υποχώρησε κατά 1,8% τον Οκτώβριο και βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021.

    Ο δείκτης, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές για τα 50 πιο εμπορικά ρολόγια ανά αξία στη δευτερογενή αγορά, έχει υποχωρήσει τώρα κατά 42% από το υψηλό του Απριλίου 2022.

    Οι μειώσεις ήρθαν μετά από την τεράστια άνοδο των τιμών σε επίπεδα ρεκόρ για τα μοντέλα Rolex, Patek και Audemars Piguet με τη μεγαλύτερη ζήτηση, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Τώρα που τα επιτόκια έχουν εκτιναχθεί εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και την κλονισμένη οικονομική ανάπτυξη, οι συλλέκτες ρολογιών περιορίζουν τις αγορές.

    Luxury Watch Prices Hit Fresh 2-Year Lows | Watch prices fell again in October
    Οι τιμές των πολυτελών ρολογιών υποχώρησαν σε νέα χαμηλά 2 ετών

    Ο Christy Davis, συνιδρυτής της Subdial, μιας πλατφόρμας εμπορίας ρολογιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις περαιτέρω αποδυνάμωσης, καθώς αυξάνεται η προσφορά και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να πουλήσουν οι έμποροι μεταχειρισμένων ρολογιών.

    «Βλέπουμε αυξανόμενη πτωτική πίεση στην αγορά, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση των τιμών καθώς οι έμποροι μείωσαν τις αποτιμήσεις για να κυνηγήσουν τις πωλήσεις», δήλωσε ο Davis στην Ενημέρωση Αγοράς Οκτωβρίου της Subdial.

    Watch Price Declines Since Peak | Rolex prices outperform Patek
    Οι τιμές της Rolex ξεπερνούν αυτές της Patek

    Ο αριθμός των μεταχειρισμένων ρολογιών που διατίθενται στη δευτερογενή αγορά έχει αυξηθεί κατά 5% από τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Subdial.

    Η αβεβαιότητα τιμών, η οποία αποτυπώνει το spread στις τιμές που προσφέρονται για ένα ρολόι από διαφορετικούς πωλητές, έχει αυξηθεί κατά 12% την ίδια περίοδο.

    «Με περισσότερα ρολόγια διαθέσιμα σε μεγαλύτερη επιλογή τιμών, αυτό που προβλέπουμε είναι οι άνθρωποι να ρίχνουν τις τιμές για να κυνηγήσουν τις πωλήσεις στην περίοδο των γιορτών», είπε ο Davis.

    Καθώς οι αγοραστές έχουν γίνει πιο προσεκτικοί και απαιτητικοί, ο μέσος αριθμός ημερών που χρειάζεται για να πουληθεί ένα μεταχειρισμένο ρολόι έχει αυξηθεί κατά 8% από τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Subdial.

    Ο δείκτης του brand Rolex υποχώρησε 1,5% τον περασμένο μήνα και τώρα είναι μειωμένος κατά 27% από την κορύφωση της αγοράς τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg και την Subdial.

    Ο αντίστοιχος δείκτης τιμών μοντέλων της Patek Philippe σημείωσε πτώση 2,3% τον Οκτώβριο και τώρα είναι μειωμένος κατά 47% από τον Απρίλιο του 2022.

    Ενώ οι τιμές της δευτερογενούς αγοράς για τα ρολόγια Rolex και Patek έχουν διορθώσει απότομα από το υψηλό τους, τα μοντέλα με τη μεγαλύτερη ζήτηση και για τις δύο μάρκες συνεχίζουν να διαπραγματεύονται πολύ πάνω από τις τιμές στις οποίες πωλούνται στο λιανικό εμπόριο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bucherer: Ο δισεκατομμυριούχος που έβαλε τέλος σε μια δυναστεία 135 χρόνων και η σχέση με τη Rolex

    Η ώρα του Τιτανικού: Το ρολόι που πάγωσε στο χρόνο σε δημοπρασία 

    Ένα αεροπλάνο που πετά ανάποδα, ένα γραμματόσημο και δύο εκατομμύρια δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ