• Cryptocurrencies

    Βitcoin: Πτώση κάτω από τα 50.000 δολάρια

    • Bloomberg


    Κάτω από τα 50.000 δολάρια υποχώρησε το Bitcoin, επίπεδα που είχε παραβιάσει και κατά τη διάρκεια της έντονης πτώσης που σημείωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου με βάση την χρηματιστηριακή του αξία, υποχώρησε έως και 3,7% στα 48.685 δολάρια. Τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, Ethereum, Solana, Cardano και Shiba Inu επίσης υποχώρησαν. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index σημείωσε πτώση περίπου 1,8%, και βρέθηκε στο κόκκινο για πέμπτη φορά σε έξι συνεδριάσεις.

    Bitcoin dipped in a divergence from other risk assets that were largely higher

    Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα βυθίστηκαν το Σαββατοκύριακο εν μέσω του αυξημένου αρνητικού κλίματος που οδήγησε στο selloff αρκετών κλάδων του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ.

    Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός αναγκάζει τις κεντρικές τράπεζες να αυστηροποιήσουν τη νομισματική τους πολιτική, απειλώντας να περιορίσει τον “ούριο άνεμο” ρευστότητας που τόνωσε ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων. Το Bitcoin υποχώρησε έως και 21% το Σάββατο.

    Μετά από το ρεκόρ που κατέγραψαν φέτος, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αποτελούν πλέον τον «κορυφαίο υποψήφιο» μίας επικείμενης «σημαντικής διόρθωσης» το 2022, με σχεδόν τα τρία τέταρτα των ιδρυμάτων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση να λένε ότι δεν είναι η κατάλληλη επένδυση για τους περισσότερους ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την Natixis Investment Managers. Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται οι ερωτηθέντες ανέρχεται στα 12,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι τραγικές προβλέψεις για την κατάρρευσή του είναι συχνές για το Bitcoin από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στις αγορές, πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Ωστόσο, καθώς άρχισε να εξελίσσεται για πολλούς σε μία mainstream επένδυση, η τιμή του έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 5.000% τα τελευταία πέντε χρόνια.

     Διαβάστε ακόμη:

    Τι δείχνει η απόφαση της δίκης του αιώνα για το Bitcoin: Βρέθηκε ο δημιουργός του κρυπτονομίσματος;



    ΣΧΟΛΙΑ