• Business

    Virgin Orbit: Εκποιεί περιουσιακά στοιχεία και κλείνει οριστικά

    • NewsRoom
    Ρίτσαρντ Μπράνσον

    Ρίτσαρντ Μπράνσον


    Οριστικό λουκέτο βάζει η χρεοκοπημένη εταιρεία Virgin Orbit, του Ρίτσαρντ Μπράνσον, μετά από εκποίηση περιουσιακών στοιχείων ύψους 36,4 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας με την εταιρεία μικρών εκτοξεύσεων Rocket Lab USA, για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους των εγκαταστάσεών της στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.

    Η Rocket Lab, κέρδισε τον κύριο χώρο κατασκευής της χρεοκοπημένης εταιρείας πυραύλων έναντι 16 εκατ. δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

    Η συμφωνία αγοράς περιλαμβάνει μηχανήματα και εξοπλισμό που είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των εμβληματικών πυραύλων LauncherOne της Virgin Orbit, οι οποίοι εκτοξεύονταν από ένα τροποποιημένο Boeing 747.

    Σε ανακοίνωσή της, με την οποία ευχαριστεί τους εργαζομένους, τους επενδυτές και άλλους ενδιαφερομένους, η Virgin Orbit δήλωσε ότι θα πωλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε τέσσερις συνολικά πλειοδότες και θα παύσει τις δραστηριότητές της. «Η κληρονομιά της Virgin Orbit στη διαστημική βιομηχανία θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται ότι η Virgin Orbit, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Μπράνσον για να στέλνει μικρούς δορυφόρους στο διάστημα, δήλωσε τον Απρίλιο ότι περικόπτει 675 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 85% του εργατικού δυναμικού της, «προκειμένου να μειώσει τα έξοδα υπό το φως της αδυναμίας της εταιρείας να εξασφαλίσει ουσιαστική χρηματοδότηση». Ένας εκπρόσωπος της Virgin Orbit είπε ότι το υπόλοιπο 15% των εργαζομένων θα εργαστεί για την εκκαθάριση της επιχείρησης.

    Διαβάστε επίσης: 



    ΣΧΟΛΙΑ