• Business

    Χρεοκόπησε η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράνσον

    • NewsRoom
    Ρίτσαρντ Μπράνσον

    Ρίτσαρντ Μπράνσον


    Η Virgin Orbit Holdings του Ρίτσαρντ Μπράνσον κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας αφού η εν λόγω εταιρεία εκτόξευσης δορυφόρων απέτυχε να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειαζόταν ώστε να ανακάμψει από την αποτυχία της εκτόξευσης ενός πυραύλου τον Ιανουάριο.

    Η Virgin Orbit Holdings, υπέκυψε τελικά στις αυξανόμενες πιέσεις που έχουν παραλύσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις σε πολλές αναδυόμενες τεχνολογίες.

    Η εταιρεία δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι περικόπτει 675 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 85% του εργατικού δυναμικού της, «προκειμένου να μειώσει τα έξοδα υπό το φως της αδυναμίας της εταιρείας να εξασφαλίσει ουσιαστική χρηματοδότηση». Ένας εκπρόσωπος της Virgin Orbit είπε ότι το υπόλοιπο 15% των εργαζομένων θα εργαστεί για την εκκαθάριση της επιχείρησης.

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αποτυχία εκτόξευσης δορυφόρων τον Ιανουάριο και την κατάρρευση της τιμής της μετοχής της. Η Virgin Orbit ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητές της νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ αναζητούσε πρόσθετα κεφάλαια.

    Η εταιρεία είναι μέρος της αυτοκρατορίας του Μπράνσον που περιλαμβάνει την αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic και την εταιρεία διαστημικών πτήσεων Virgin Galactic Holdings και δεν έχει εμφανίζει κέρδη ως δημόσια εταιρεία.

    Ο Μπράνσον ενίσχυσε με 10,9 εκατομμύρια δολάρια την εταιρεία αγοράζοντας ένα γραμμάτιο μετατρέψιμο σε μετοχές μέσω της Virgin Investments Ltd., επιτρέποντας στην επιχείρηση να χρηματοδοτήσει τις αποζημιώσεις απόλυσης και άλλα έξοδα, ανέφερε η Virgin Orbit.

    Διαβάστε επίσης

    Virgin Orbit: Τίτλοι τέλους για την εταιρεία του Μπράνσον – Απέλυσε 675 εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ