• Business

    Viohalco: Μέσα στο 2018 το «άνοιγμα» στο real estate – Τα σχέδια Στασινόπουλου

    Νίκος Στασινόπουλος, Πρόεδρος Viohalco

    Νίκος Στασινόπουλος, Πρόεδρος Viohalco


    Πριν το τέλος του έτους θα προχωρήσει η σύσταση της Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) της Viohalco, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, έπειτα από την επικαιροποιήση της σχετικής αίτησης για τη λήψη άδειας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία είχε υποβληθεί τον Ιούνιο του 2017.

    Όπως επισημαίνει, με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου, το δεύτερο εξάμηνο του 2018 αναμένεται να είναι σημαντικό για τον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου καθώς έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθούν, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο ακινήτων ως αξία, αλλά και με πρόσθετα μισθωτικά έσοδα.

    Η διοίκηση της Viohalco αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ΑΕΕΑΠ «αναμένεται να συντελέσει στη μεταμόρφωση του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων της Viohalco».

    Μεταξύ των ακινήτων που εκτιμάται ότι θα «προικιστεί» η ΑΕΕΑΠ είναι τα δύο συγκροτήματα γραφείων του ομίλου στην οδό Αποστολοπούλου και στη Λεωφόρο Κηφισίας, για τα οποία έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσής τους με εκτιμώμενες ημερομηνίες ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019, αντίστοιχα. Μάλιστα έχει υπογραφεί μισθωτήρια σύμβαση με την TAXIBEAT για χώρο γραφείων επιφάνειας περίπου 4.500 τ.μ. Παράλληλα, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεις και με άλλους ενδιαφερόμενους μισθωτές και για τα δύο ακίνητα και αναμένεται ικανοποιητικό επίπεδο πληρότητας κατά τη χρονική στιγμή ολοκλήρωσης των εργασιών αποπεράτωσης τους.

    Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Viohalco εμπλουτίστηκε και με ένα επιπλέον κτήριο γραφείων, μέσω της υπογραφής σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης. Το νέο αυτό ακίνητο, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικά γραφεία των εταιριών του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων.

    Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα του ομίλου, το River West|IKEA σημείωσε αύξηση 15% στην επισκεψιμότητα και 25% στις πωλήσεις των καταστημάτων του. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός και οι απαραίτητες μελέτες αναφορικά με την επέκταση του ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες για το νέο κατάστημα επιφάνειας 2.500 τ.μ. που έχει μισθώσει εκεί η Zara.

    Το εμπορικό πάρκο Mare West κατέγραψε 10% αύξηση επισκεψιμότητας και 6% αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Προκειμένου να ενισχυθεί η περαιτέρω η προοπτική του ολοκληρώθηκε το έργο διαμόρφωσης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου, παράλληλα με τις κατασκευαστικές εργασίες του πάρκου εσωτερικής και εξωτερικής ψυχαγωγίας «Volta Fun Park». Επιπλέον, υπογράφηκε μισθωτήρια σύμβαση με τη γαλλική εταιρία λιανεμπορίου Decathlon για ένα κατάστημα επιφάνειας 1.760 τ.μ.

    Οι επιδόσεις του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens» κρίνονται ικανοποιητικές, με τον κύκλο εργασιών να καταγράφεται περίπου 25% υψηλότερος των προβλέψεων και 47% υψηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

    Ακόμη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στο (πρώην) κτίριο γραφείων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και ξεκίνησε η λειτουργία του ως κτίριο ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων, με την επωνυμία «K 29». Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, ο κύκλος εργασιών του «K29» ήταν περίπου 35% υψηλότερος των προβλέψεων.

    Ο κλάδος των ακινήτων της Viohalco το πρώτο εξάμηνο του 2018, παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών 10% (στα 3,8 εκατ. ευρώ) και ζημιές προ φόρου εισοδήματος 0,6 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Viohalco: Αύξηση 35% στα καθαρά κέρδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Viohalco: Τα σχέδια Στασινόπουλου για την εδραίωση στο real estate και η ίδρυση νέας εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ