• Business

    Βίλες Costa Navarino: Αύξηση πωλήσεων μέσα στην πανδημία


    Έτοιμα να υποδεχθούν ξανά τους επισκέπτες και να τους προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες διακοπών θα είναι από τις 19 Ιουνίου τα ξενοδοχεία The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos a Luxury Collection Resort, με την εταιρεία να δημιουργεί και κέντρο Υγείας που θα λειτουργεί καθ’ όλο το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα.

    Παράλληλα το 2020 εξελίσσεται σε μία δυναμική χρονιά για το οικιστικό προϊόν Costa Navarino Residences. Η τάση είναι αυξητική σε όλους τους τύπους κατοικιών – βίλες και πολυτελή διαμερίσματα-, έχοντας πλέον εδραιωθεί ως ένα από τα πιο premium στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τους Έλληνες αγοραστές οι οποίοι παρέμειναν πρώτοι αυτήν την περίοδο (Ιανουαρίου-Μαΐου), ακολούθησαν οι αγοραστές από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη, με το ποσοστό να διαμορφώνεται 40% Έλληνες- 60% αλλοδαποί.

    Την ίδια ώρα η εταιρεία προχωρά σε  νέες επενδύσεις ύψους 250 εκατ ευρώ.

    «Εν μέσω αυτής της δύσκολης περιόδου, το ενδιαφέρον για τις Costa Navarino Residences, τόσο για τις υφιστάμενες όσο και τις νέες κατοικίες που σχεδιάζουμε, παρέμεινε έντονο, σημειώνοντας μάλιστα αυξητική τάση, όπως και οι πωλήσεις, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης από Έλληνες και ξένους αγοραστές, στην ολοκληρωμένη και με μακροπρόθεσμη προοπτική, οικιστική πρόταση που προσφέρει η Costa Navarino», δηλώνει στο mononews.gr  ο κ.  Ευγένιος Δενδρινός, Real Estate Director της ΤΕΜΕΣ.

    Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα τις οικιστικές προτάσεις της ΤΕΜΕΣ.

    1)   The Villas.

    Οι  ονειρικές Βίλες. Είναι πολυτελείς  κατοικίες εμβαδού από 350τμ μέχρι 1.100τ.μ, που διαθέτουν από 5 έως 7 υπνοδωμάτια και βρίσκονται σε οικόπεδα ‘έκτασης 1.500τμ έως 3.000τ.μ.

    Οι τιμές τους ανάλογες με την πολυτέλεια τους, ξεκινούν από τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

    Μέχρι σήμερα, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει το 50% του συνόλου των κατοικιών (50 στην πρώτη και δεύτερη φάση διάθεσης).

    Οι συγκεκριμένες βίλες απέχουν λίγα μόλις μέτρα από την παραλία, ή βρίσκονται τοποθετημένες αμφιθεατρικά στους λόφους του Navarino Dunes, ενώ εγγυώνται ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα από το επίπεδο της πισίνας, για πάντα. Οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και υπηρεσίες διαχείρισης υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με άμεση και προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του resort.

    Πρόκειται για τρεις  διαφορετικούς τύπους κατοικιών, δηλαδή τις Beachfront Villas που έχουν εμβαδόν 1.100τ.μ, τις Panorama Villas, εμβαδού 350τμ και τις  Golf Front Villas, εμβαδού 500τμ.

    Όλες οι κατοικίες συνδυάζουν στοιχεία της τοπικής φυσιογνωμίας με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και κατασκευή υψηλών προδιαγραφών. Οι βίλες έχουν τη δυνατότητα προσαρμογής βάσει των αναγκών των ιδιοκτητών τους, πάντα σε ένα πλαίσιο που διασφαλίζει την εναρμόνιση με το περιβάλλον και ακολουθεί τις προδιαγραφές της Costa Navarino.

    2)      Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino

    Πρόκειται για 90 branded διαμερίσματα, Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino.

    Οι πωλήσεις τους έχουν ξεκινήσει από τις  αρχές του 2019. Μέχρι σήμερα έχει διατεθεί σχεδόν  το 50%, από το σύνολο των 90 διαθέσιμων πολυτελών διαμερισμάτων, με τις τιμές πώλησης να ξεκινούν από τις 550.000 ευρώ.

    Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα αποτελούν ένα μοναδικό προϊόν στην ελληνική αγορά, ιδιαίτερα δελεαστικό καθώς συνδυάζουν την επένδυση σε έναν ταχύτατα ανερχόμενο προορισμό, με τη χρήση για διακοπές.

    Τα διαμερίσματα αποτελούν μέρος του ξενοδοχείου  The Westin Resort  Costa Navarino, το οποίο και αναλαμβάνει τη διαχείρισή τους, δημιουργώντας μια πολύ καλή απόδοση για τους ιδιοκτήτες.

    Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το διαμέρισμα – το οποίο καλύπτει 120τ.μ. και αποτελείται από μία Family Suite (80τ.μ.) και ένα συνδεόμενο Deluxe Room (40τ.μ.) – για 8 εβδομάδες κάθε χρόνο, εκτός της υψηλής περιόδου. Για το υπόλοιπο διάστημα, θα λαμβάνουν ένα ετήσιο εισόδημα μέσα από ένα 18ετές πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης των διαμερισμάτων, το οποίο τα επανεντάσσει στο ξενοδοχειακό δυναμικό. Το ετήσιο εισόδημα για τα πρώτα 5 έτη της μίσθωσης θα είναι σταθερό και ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος, χωρίς άλλα λειτουργικά έξοδα – προ φόρων. Μάλιστα για την απόκτηση των διαμερισμάτων, υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης –σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες- έως του 50% της αξίας τους.

    3)      Η νέα πρόταση- Επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες.

    Μετά τις βίλες και  τα διαμερίσματα  η ΤΕΜΕΣ πρόκειται να λανσάρει σύντομα νέα οικιστική πρόταση, καθώς θα δημιουργήσει  42 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, σε μια νέα γειτονιά της περιοχής Navarino Dunes στην Costa Navarino.

    Οι νέες κατοικίες θα κατασκευαστούν με τα πολύ υψηλά standards της Costa Navarino και θα διαθέτουν όλες πισίνα, θέα και άμεση πρόσβαση στα βραβευμένα γήπεδα γκολφ και στα 2 υφιστάμενα ξενοδοχεία, το The Westin Resort, Costa Navarino και το The Romanos, A Luxury Collection Resort.

    Παράλληλα ξεκινούν και νέες επενδύσεις ύψους άνω των 250εκατ ευρώ, στις νέες περιοχές της Costa Navarino: Navarino Hills, Navarino Waterfront και Navarino Bay.

    -Συγκεκριμένα στο Navarino Bay κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές  resort. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από τα γραφεία Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη & Συνεργάτες και K-STUDIO και περιλαμβάνει 99 σουίτες και βίλες, σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο 2χλμ.

    -Στο Navarino Waterfront δημιουργείται ένα σύγχρονο, lifestyle resort με παραθαλάσσια Αγορά, το οποίο περιλαμβάνει 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το γραφείο Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη & Συνεργάτες.

    -Στο Navarino Hills αναπτύσσονται δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών σε έκταση 1.500 στρεμμάτων, τα οποία έχει σχεδιάσει ο θρύλος του τουρνουά Ryder Cup και δύο φορές νικητής σε τουρνουά Masters, José Maria Olazábal.

    Ανοίγουν τα ξενοδοχεία

    Στις 19 Ιουνίου ανοίγει και πάλι τα 2 πολυτελή ξενοδοχεία της Costa Navarino.

    To Romanos  a Luxury Collection Resort (με 321 δωμάτια, σουίτες και βίλες) και The Westin Resort Costa Navarino (με 445 δωμάτια και σουίτες) που βρίσκονται στην πρώτη περιοχή, Navarino Dunes. Το ξενοδοχείο The Romanos, a Luxury Collection Resort περιλαμβάνει μία συλλογή από σουίτες και βίλες, από 82τ.μ. έως 660τ.μ.

    Το resort διαθέτει στο σύνολο 259 βίλες, σουίτες και δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες, προσφέροντας άνεση και ιδιωτικότητα.

    Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, που είναι εμπνευσμένος από τα τοπικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, έχει υλοποιήσει το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη & Συνεργάτες.

    Η εύκολη οδική πρόσβαση, οι άπειρες δυνατότητες για υπαίθριες δραστηριότητες, η παραλία που εκτείνεται σε μήκος 1χλμ. και οι 259 βίλες, σουίτες και δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες, είναι μερικά από τα συστατικά που καθιστούν την Costa Navarino ως ιδανικό προορισμό διακοπών για φέτος το καλοκαίρι.

    Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις στο Navarino Dunes εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα και άπλετο χώρο, σε μία συνολική έκταση 1.300 στρεμμάτων όπου η κάλυψη είναι κάτω από το 10%. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να βρίσκεται κάποιος σε εξωτερικούς χώρους, π.χ. όλα τα εστιατόρια, καφέ και lounge bars διαθέτουν ανοικτούς χώρους ενώ γίνεται και διοργάνωση ιδιωτικών δείπνων, μεγάλη γκάμα αθλημάτων στην ύπαιθρο (ποδηλασία, πεζοπορία, θαλάσσια σπορ όπως ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, wind surfing και kite surfing, μαθήματα γκολφ, αθλήματα ρακέτας), θεραπείες σπα στους ελαιώνες ή στην παραλία.

    Η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας για επισκέπτες και εργαζόμενους και έτσι εκτός από τα πρωτόκολλα που απαιτούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και από τις Ελληνικές Αρχές, στην Costa Navarino θα εφαρμοστούν ακόμη πιο ενισχυμένα μέτρα. Ειδικότερα:

    -Τα ξενοδοχεία θα υιοθετήσουν το πρωτοποριακό σύστημα που ανέπτυξε η Marriott, η οποία μέσα από το Global Cleanliness Council, θέτει νέα πρότυπα και προδιαγραφές για τη διαχείριση της καθαριότητας και υγιεινής στη φιλοξενία. Το σύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα, όπως: τον καθαρισμό επιφανειών με απολυμαντικά νοσοκομειακών προδιαγραφών, επιπλέον σημεία απολύμανσης σε κοινόχρηστους χώρους, εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα διαχειρίσης του COVID-19 και των σχετικών πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας, απολύμανση εργαλείων και εξοπλισμού μετά από κάθε βάρδια.

    -Επιπλέον μέτρα που λαμβάνει η Costa Navarino, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: δημιουργία Ιατρικού Κέντρου που θα λειτουργεί  24/7 με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θερμομέτρηση σε επισκέπτες, εργαζόμενους και προμηθευτές κατά την είσοδο, μοριακά τεστ στο προσωπικό σε τακτά διαστήματα (τα οποία θα διατίθενται και στους επισκέπτες σε προνομιακή τιμή), πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για απολυμάνσεις, πρόσληψη επιπλέον συνεργατών λόγω των αυξημένων αναγκών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.



    ΣΧΟΛΙΑ