• Business

    Βελτιωμένη προσφορά για το Ερρίκος Ντυνάν από το Ίδρυμα Ωνάση

    Eρρίκος Ντυνάν

    Eρρίκος Ντυνάν


    Με βελτιωμένη προσφορά επανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών το Ίδρυμα Ωνάση για το Ερρίκος Ντυνάν, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου, και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να εξεταστεί το ζήτημα της εξαγοράς του νοσοκομείου, με απώτερο στόχο να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο.

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η προηγούμενη προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ήταν 80 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η Τράπεζα Πειραιώς είχε αποτιμήσει στα βιβλία της το κόστος του Ντυνάν στα 110 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις ήταν και η παροχή αυξημένων εγγυήσεων για την αποπληρωμή του τμήματος όταν το Ερρίκος Ντύναν περάσει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς ζητεί από το Ιδρυμα Ωνάση εγγυήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το τίμημα για την εξαγορά του Ντυνάν, αλλά και οι οφειλές που έχει προς την Τράπεζα Πειραιώς με τη μορφή ομολογιακού δανείου θα εξυπηρετούνται κανονικά, ακόμη και όταν το νοσοκομείο περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου.

    Κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς επισημαίνουν ότι, σε κάθε περίπτωση, η νέα, βελτιωμένη προσφορά θα πρέπει να αξιολογηθεί και ότι η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει.

    Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσε για τη συνάντηση, αναφέροντας τα εξής: «Είχαμε σήμερα σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, για την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και την επιστροφή του στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

    «Ένα στολίδι για το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο πέρασε εν μία νυκτί σε ιδιωτικά συμφέροντα, με χαριστικές τροπολογίες, για να εξυπηρετεί δωρεάν τις ελίτ, τώρα, μέσα από τη συνεργασία του Δημοσίου με το Ίδρυμα Ωνάση, επανέρχεται στο ΕΣΥ και την υπηρεσία των πολλών», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.‬



    ΣΧΟΛΙΑ