• Business

    Βασιλάκης (Aegean): Μέρισμα το 2024, χρονιά ρεκόρ το 2023

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης

    Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης


    Στα εντυπωσιακά αποτελέσματα του 2023 εξαιτίας του τουρισμού, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου της εταιρείας.

    «Με την αγορά των warrants από το ελληνικό Δημόσιο κλείνει οριστικά ο κύκλος της πανδημικής περιόδου. Η εταιρεία έχει ανακάμψει σε όλα τα επίπεδα, είμαστε ξανά στην αγορά χωρίς βάρη με πλήρη ελευθερία κινήσεων», τόνισε.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του ελληνικού Δημοσίου να ασκήσει το δικαίωμα κτήσης των warrants, αναμένεται να συγκληθεί στις 14 Δεκεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

    Όπως τόνισε ο κ. Βασιλάκης, πάνω από το 60% των μετόχων της αεροπορικής με επιστολές προς το διοικητικό συμβούλιο δηλώνει ότι προτίθεται να υπερψηφίσει την απόκτηση των Τίτλων Κτήσης Μετοχών.

    «Είναι πολύ κρίσιμο για εμάς ότι αυτό το ζήτημα βαίνει τώρα προς ολοκλήρωση και λύση. Επιπλέον είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε αυτή τη συγκυρία σε πολύ καλή θέση, με επιδόσεις υψηλότερες σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο και πάνω από τις αρχικές προσδοκίες εκείνης της περιόδου όταν λάβαμε την επιδότηση».

    Αναφέρθηκε τέλος στην χορήγηση μερίσματος για τη χρήση του 2024, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τα warrants. Τέλος, αναφερόμενος στα EBITDA της εταιρείες προέβλεψε ότι θα κινηθούν στα επίπεδα των 400 με 460 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Aegean: Μέτοχοι που ελέγχουν πάνω από το 60% συμφωνούν με την πρόταση Βασιλάκη για τα warrants



    ΣΧΟΛΙΑ