• Business

    Aegean: Στις 14 Δεκεμβρίου η Γ.Σ. για την εξαγορά των warrants του Δημοσίου

    • NewsRoom
    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines

    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines


    Σε έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου κάλεσε τους μετόχους της Aegean στο Δ. Σ. της εταιρείας, με βασικό θέμα την έγκριση της απόκτησης των warrants που κατέχει και αποφάσισε να ασκήσει το ελληνικό δημόσιο.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου η Ελληνική Δημοκρατία υπέβαλλε δήλωση πρόθεσης για την άσκηση των warrants (δικαιωμάτων κτήσης μετοχών) της εταιρείας που κατέχει, με τον CEO της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη να εισηγείται την εξαγορά τους έναντι 85,4 εκατ. ευρώ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας και με την από 21.11.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται οι Μέτοχοι της ανώνυμης αεροπορικής εταιρείας “ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.” (η “Εταιρεία”) σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 14η Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ., που θα διεξαχθεί ως προς όλους τους μετόχους αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων ή των αντιπροσώπων τους, και συγκεκριμένα είτε με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω επιστολικής ψήφου πριν τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με τα παρακάτω ειδικότερα αναφερόμενα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

    Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για όλα ή για ορισμένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι Μέτοχοι σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που ομοίως θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα κατά τα ανωτέρω την 21η Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

    ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

    1. Έγκριση απόκτησης ιδίων τίτλων κτήσης μετοχών (Warrants)

    2. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις

    Διαβάστε επίσης:

    Γουόρεν Μπάφετ: Δωρίζει ξανά μετοχές για το Thanksgiving – «Η Berkshire ήρθε για να μείνει!»

    Πράσινο τιμολόγιο ρεύματος: Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση – Τι προβλέπει

    Enel: Deal $1,4 δισ. για πώληση των περουβιανών assets – Σχεδιάζει επενδύσεις «μαμούθ»



    ΣΧΟΛΙΑ