• Business

    «Βαρύς ο πέλεκυς» στην φαρμακαποθήκη που διαπιστώθηκε για αισχροκέρδεια

    Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιπρόεδρος ΝΔ

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ επεβλήθη, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην στην φαρμακοποθήκη που εντοπίστηκε να κερδοσκοπεί από μικτό κλιμάκιο της ΓΓ Εμπορίας και Προστασίας του Καταναλωτή και της Οικονομικής Αστυνομίας.

    Το ποσό αυτό, συγκριτικά με τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης κρίνεται αρκετά μεγάλο, ωστόσο αποφασίστηκε ώστε να μην είναι τόσο μεγάλο που να οδηγήσει σε κλείσιμο την επιχείρηση.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για φαρμακαποθήκη στην Αθήνα, η οποία διαπιστώθηκε ότι μέσα σε ένα μήνα είχε αυξήσει το περιθώριο κέρδους της επί αντισηπτικών προϊόντων από το 20% στο 35%.

    Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, είχε τονίσει προσφάτως ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη στα περιστατικά αισχροκέδριας κάτι που απεδείχθη με το πρόστιμο που επιβλήθη στην εταιρία που «πιάστηκε» να κερδοσκοπεί.

    Η κυβέρνηση με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμένου που έθεσε σε ισχύ, περιλαμβάνει μέσα τις κυρώσεις που θα υφίστανται σε περιστατικά αισχροκέρδιας, με βάση το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων και όχι η τελική τιμή του προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι ελεγκτές τη επιχείρησης, οι οποίοι ερεύνησαν τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης της συγκεκριμένης φαρμακαποθήκης προκειμένου να διαπιστώσουν την παράβαση.

     



    ΣΧΟΛΙΑ