• Business

    UBS: Ξαναρχίζει φέτος τις επαναγορές μετοχών – Ζημιές στο τελευταίο τρίμηνο του 2023

    • Bloomberg
    Sergio Ermotti, CEO της UBS

    Sergio Ermotti, CEO της UBS


    Η UBS θα ξαναρχίσει φέτος τις επαναγορές μετοχών, δεσμευόμενη να επιστρέψει έως και 1 δισ. δολάρια στους μετόχους το δεύτερο εξάμηνο.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη είπε ότι οι επαναγορές μετοχών θα ξεκινήσουν μετά τη συγχώνευση της με την Credit Suisse και αναμένεται έως το 2026 να ξεπεράσουν τα προ της εξαγοράς επίπεδα.

    Η τράπεζα επιβεβαίωσε τον στόχο κερδοφορίας της για την παραπάνω χρονική περίοδο και αύξησε το ποσό της προγραμματισμένης εξοικονόμησης κόστους σε 13 δισ. δολάρια από περίπου 10 δισ. δολάρια προηγουμένως.

    Η ελβετική τράπεζα πάγωσε το πρόγραμμα επαναγοράς 5 δισ. δολαρίων όταν ανακοίνωσε την εξαγορά της Credit Suisse με την υποστήριξη της κυβέρνησης πέρυσι. Αν και η συμφωνία βοηθά στην επιτάχυνση των φιλοδοξιών της UBS να κυριαρχήσει στη διαχείριση του παγκόσμιου πλούτου, τα στελέχη έχουν προειδοποιήσει ότι η διαδικασία συγχώνευσης των δύο τραπεζών εισέρχεται στο πιο δύσκολο στάδιο φέτος.

    Η UBS σημείωσε καθαρή ζημιά 279 εκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο, ελαφρώς περισσότερες από ό,τι εκτιμούσαν οι αναλυτές. Η βασική μονάδα διαχείρισης περιουσίας είχε κέρδη προ φόρων 381 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,07 δισεκατομμύρια δολάρια.

    «Οι πελάτες μας εμπιστεύτηκαν 77 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία μετά την εξαγορά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti. «Θα επικεντρωθούμε στην αναδιάρθρωση και τη βελτιστοποίηση των συνδυασμένων επιχειρήσεων».

    Η επενδυτική τράπεζα της UBS σημείωσε ζημίες προ φόρων 169 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο. Mε την διοίκηση της να επισημαίνει νωρίτερα, ότι θα κλείσει περίπου τα δύο τρίτα της επενδυτικής τράπεζας της Credit Suisse κατά την απορρόφηση της, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των εμπορικών της δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού εξόδου από τα τμήματα που δεν ταιριάζουν με την υφιστάμενη στρατηγική της.

    Η ενοποίηση των δύο τραπεζών συνοδεύεται από μια σειρά από πιθανές δυσκολίες, από το κλείσιμο θέσεων έως τη διαχείριση των νομικών υποχρεώσεων που “κληρονόμησε” από την Credit Suisse.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Ο χρυσός θα φτάσει στα 2.200 δολάρια το 2024

    Γιατί BofA, Citigroup, JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs αγοράζουν ελληνικές τραπεζικές μετοχές

    CVC Capital Partners: «Στα σκαριά» νέο deal έως $1,5 δισ. – Ποια είναι η εφαρμογή «Good Choice»



    ΣΧΟΛΙΑ