• Business

    CVC Capital Partners: «Στα σκαριά» νέο deal έως $1,5 δισ. – Ποια είναι η εφαρμογή «Good Choice»

    • Bloomberg

    John Clark, Managing Partner and CEO of CVC Growth Partners at CVC Capital Partners (Πηγή: theorg.com)


    Tην πώληση της νοτιοκορεατικής εφαρμογής κρατήσεων ξενοδοχείων και ταξιδιών Good Choice, διερευνά η Λουξεμβουργιανή εταιρεία private equity, CVC Capital Partners, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Η εταιρεία συνεργάζεται με έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο και μια πιθανή διαδικασία πώλησης θα μπορούσε να ξεκινήσει αργότερα φέτος.

    Το περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια συναλλαγή.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άλλες επιχειρήσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για την Good Choice.

    Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η CVC θα μπορούσε να αποφασίσει να κρατήσει το περιουσιακό στοιχείο, ανέφεραν οι πηγές, ενώ η CVC αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

    Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, το σχέδιο της CVC να αποχωρήσει από περιουσιακά στοιχεία αποτελεί ένα ελπιδοφόρο σημάδι της ανάκαμψης της δραστηριότητας των συμφωνιών φέτος.

    Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία συμφώνησε να εξαγοράσει τη γερμανική εταιρεία παραγωγής βιταμινών και συμπληρωμάτων Sunday Natural σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία σε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.

    Σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει μια αρχική δημόσια προσφορά του γερμανικού λιανοπωλητή αρωμάτων Douglas το συντομότερο αυτό το μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg της περασμένης εβδομάδας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταξιδιωτικές εταιρείες επωφελούνται από τον λεγόμενο τουρισμό “εκδίκησης”, καθώς οι άνθρωποι συρρέουν σε παγκόσμια hotspots και προορισμούς διακοπών μετά από τους περιορισμούς της πανδημίας Covid-19.

    Όσον αφορά την πλατφόρμα Good Choice’s, επιτρέπει στους πελάτες της να κάνουν κράτηση πτήσεων και καταλυμάτων.

    Η εφαρμογή έχει κατέβει πάνω από 40 εκατομμύρια φορές και έχει περισσότερους από 4,4 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

    Η CVC αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της Good Choice το 2019.

    Διαβάστε επίσης: 

    CVC: «Κλείδωσε» το deal 800 εκατ. δολαρίων με τη Sunday Natural

    Ebury: Το δολάριο ενισχύεται καθώς η ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ διευρύνει το χάσμα με την Ευρώπη

    Volvo: Άλμα 10% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο



    ΣΧΟΛΙΑ