• Business

    TUI: «Παγώνει» προσλήψεις και συμβάσεις συνεργασίας – Τι θα γίνει στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    TUI: Σχεδιάζει πώληση μετοχών αξίας 1,1 δισ. για να μειώσει το χρέος

    Joussen Friedrich, επικεφαλής της ΤUI


    Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, που επικαλείται ξενοδόχους στην Ισπανία και την Ελλάδα, η TUI βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορους operators, επικαλούμενη ρήτρες «ανωτέρας βίας»

    Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα των Financial Times, η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator στον κόσμο, παγώνει τις προπληρωμές και αναστέλλει τις συμβάσεις με ορισμένα από τα ξενοδοχεία της, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την σοβαρή κάμψη στον κλάδο του τουρισμού, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

    Το δημοσίευμα επικαλείται ξενοδόχους από την Ελλάδα και την Ισπανία, οι οποίοι δήλωσαν ότι η TUI βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορους operators, ενώ επικαλείται ρήτρες «ανωτέρας βίας» στις συμβάσεις, ώστε να διακόψει προσωρινά τις πληρωμές.

    «Είμαστε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο, εξετάζοντας από κοινού τις επιλογές για τη διαχείριση, για να μετριάσουμε τον αντίκτυπο, τόσο για την Tui, όσο και για τους συνεργάτες της», ανέφερε η εταιρεία.

    Παράλληλα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι προς το παρόν έχει «παγώσει» τις προσλήψεις και σκέφτεται να μειώσει τις ώρες του προσωπικού. Η έκθεσή της στην αγορά της κρουαζιέρας καθιστά την TUI πολύ ευάλωτη στις συνέπειες των μέτρων που ελήφθησαν για να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου, σε 114 χώρες.

    Χθες, Πέμπτη, η Princess Cruises ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τα ταξίδια για δύο μήνες.

    Η μετοχή της TUI έχει υποχωρήσει κατά 57% τον τελευταίο μήνα και το κόστος ασφάλισης του χρέους της έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί από τα μέσα Φεβρουαρίου.

    Έλληνας ξενοδόχος, σύμφωνα με τους FT, ανέφερε ότι οι προκρατήσεις μειώθηκαν γύρω στο 40% και ότι, καθώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πάγωσαν τις πληρωμές, θα αναγκαστούν επίσης να μειώσουν τις πληρωμές στους προμηθευτές. Το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι πάντα δύσκολο για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες: Η ζήτηση για διακοπές είναι χαμηλή και πρέπει να δίνουν προκαταβολή στους ξενοδόχους για κρατήσεις καλοκαιριού.



    ΣΧΟΛΙΑ