• Business

    Τσαμάζ: Ανάπτυξη του FTTH – Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις τιμών

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Εξασφαλισμένο μέρισμα για τα επόμενα χρόνια παρά τις επενδύσεις 3 δις. ευρώ  

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Για την πορεία του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2023 μίλησε η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια του call με τους αναλυτές, με τον CEO κ. Μιχάλη Τσαμάζ να τονίζει ότι το έτος ξεκίνησε πολύ δυναμικά και πως ο όμιλος επέδειξε ανθεκτικότητα και απάντησε με επιτυχία στις κινήσεις του ανταγωνισμού.

    O κ. Τσαμάζ επεσήμανε ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει την στρατηγική του στην ανάπτυξη του FFTH μεγαλώνοντας το αποτύπωμά της στην οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, λέγοντας ότι στόχος είναι να φτάσει τα 1,4 εκατ. σπίτια μέχρι το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα συνεχίσει δυναμικά το πρόγραμμα επενδύσεων που έχει ήδη εξαγγείλει ο όμιλος. Επίσης είπε ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να επιδιώκει τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τον περιορισμό του κόστους, για να αυξήσει περαιτέρω την κερδοφορία του. Για πιθανή αύξηση τιμολογίων ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι ο αυξημένος ανταγωνισμός δεν επιτρέπει αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

    Για την νέα του θέση στην Telekom Romania μίλησε ο κ. Μαζαράκης ο οποίος είπε ότι είναι χαρούμενος για τον νέο του ρόλο και θα προσπαθήσει να επιστρέψει η εταιρεία σε σταθερούς ρυθμούς.

    Η Ρουμανία είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είπε ο κ. Μαζαράκης, ενώ τόνισε ότι τα ενεργειακά κόστη ήταν πολύ μεγάλα.

    Για την νέα στρατηγική στην Telekom Romania ο κ. Μαζαράκης τόνισε ότι προσπαθούμε να αυξήσουμε τους πελάτες, να κοιτάξουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε που να έχει νόημα, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Επίσης είπε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε, εκμεταλλευόμενοι αυτά που μπορούμε να κάνουμε.

    Για το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα και τον ανταγωνισμό η διοίκηση είπε ότι είναι πολύ ανεπτυγμένος, τονίζοντας ότι συνεχίζει να έχει στο επίκεντρο τον πελάτη και να προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα.

    Για το roaming η διοίκηση τόνισε ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά όπως το 2022 ενώ για το payzy είπε ότι είναι ακόμα σε περίοδο ανάπτυξης, έχει περάσει τους 100.000 χρήστες, κάτι που ήταν στόχος για τον ΟΤΕ, λέγοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να είναι υπομονετικοί.

    Για την αξιοποίηση των πύργων κινητής από τον ΟΤΕ όπως πρόσφατα έκανε η United Group, η διοίκηση τόνισε ότι προς το παρόν δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε μια αντίστοιχη κίνηση.



    ΣΧΟΛΙΑ