• Business

  Τραυλού: Ο ελληνικός εφοπλισμός συμβάλλει στην αποκατάσταση ζημιών από Daniel και Elias

  • NewsRoom
  Μελίνα Τραυλού, 9ο οικονομικό φόρουμ Δελφών

  Μελίνα Τραυλού, 9ο οικονομικό φόρουμ Δελφών


  Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, την Τρίτη 23 Απριλίου, για την παρουσίαση του σχεδίου αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias», στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

  Τόσο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ευχαρίστησαν την Ένωση για την άμεση ανταπόκριση στην εθνική προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, με τη συμβολή της να ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ.

  Το πρώτο έργο που θα χρηματοδοτήσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, είναι η αποκατάσταση και αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων που επλήγησαν.

  Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της η Πρόεδρος ανέφερε: «Επιδίωξη μας είναι ως ελληνικός εφοπλισμός να συμβάλλουμε, όχι μόνο στην επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά – όπου αυτό είναι δυνατό – να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες. Είμαστε και θα είμαστε κοντά σας.»

  Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού επισκέφθηκε το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, καθώς και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά.

  Ο χαιρετισμός της Προέδρου Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνας Τραυλού:

  «Είναι μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα, εδώ, κοντά σας.

  Σε έναν τόπο ιστορικό, σε έναν τόπο ισχυρό τροφοδότη της εθνικής μας οικονομίας, σε έναν τόπο υπερήφανο, που δοκιμάστηκε πρωτόγνωρα.

  Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η θεομηνία, ο ελληνικός εφοπλισμός κινητοποιήθηκε, συμμετέχοντας και εμείς στο πανελλήνιο κύμα αλληλεγγύης.

  Σε συνεργασία με το συντονιστικό κέντρο πολιτικής προστασίας Λάρισας, προσφέραμε τον εξοπλισμό και τα είδη πρώτη ανάγκης, που μας ζητήθηκαν και ήταν αναγκαία εκείνες τις πρώτες ώρες και ημέρες της κρίσης.

  Παράλληλα, αναζητούσαμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο να συμβάλλουμε με ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές δράσεις στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς καταστροφής που είχε συντελεστεί.

  Μας πρόλαβε η ίδια η Πολιτεία.

  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μάς κάλεσε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των ζημιών, σύμφωνα με ένα σχέδιο εθνικό.

  Η ανταπόκριση μας ήταν άμεση και δυναμική, για ακόμα μια φορά, στο κάλεσμα της πατρίδας μας.

  Μέσα σε 10 ημέρες, συγκεντρώσαμε ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ, πιστοί στην πάγια δέσμευσή μας «Ναυτιλία & Κοινωνία Πάντα Μαζί».

  Μάλιστα, το πρώτο έργο που επιδιώξαμε να χρηματοδοτήσουμε, ήταν η αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα σχολεία που επλήγησαν.

  Όμως δε θα μείνουμε μόνο στην επισκευή, αλλά θα προχωρήσουμε και σε ενεργειακή αναβάθμιση, σε ανακατασκευή περιβάλλοντα χώρου, καθώς και σε εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπου χρειάζεται.

  Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον κο Σταϊκούρα, όσο και τις «Κτιριακές Υποδομές» για την άψογη συνεργασία, η οποία ήταν και είναι καταλυτική για την έγκαιρη και άμεση υλοποίηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, μελετών, σχεδιασμών, ώστε να πραγματοποιήσουμε τον κοινό μας στόχο:

  να επιστρέψουν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας πίσω στα θρανία τους και τα σχολεία τους να είναι πιο λειτουργικά, πιο σύγχρονα, να είναι καλύτερα.

  Κυρίες και Κύριοι,

  Θέλησή μας, είναι να καλύψουμε τρεις σημαντικούς πυλώνες που αποτελούν διαχρονικά το επίκεντρο της συνεισφοράς μας στην ελληνική κοινωνία:

  Παιδεία, Υγεία και Πολιτισμό.

  Έτσι, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και για τα υπόλοιπα έργα που θα αναλάβουμε.

  Επιδίωξη μας είναι ως ελληνικός εφοπλισμός να συμβάλλουμε, όχι μόνο στην επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά – όπου αυτό είναι δυνατό – να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες.

  Είμαστε και θα είμαστε κοντά σας.

  Με την ευχή να μας ενώνει το κοινό καλό και όχι η δοκιμασία κρίσεων, όπως αυτή που βιώσατε και που εύχομαι από καρδιάς να μην ξανανιώσει κανείς άνθρωπος ποτέ και πουθενά».

  Διαβάστε επίσης:

  Νάγκελ: Η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια αν επιβεβαιωθεί το outlook για πληθωρισμό

  Χρηματιστήριο: Στην τιμή του placement η Πειραιώς, στα 4 ευρώ, νέα υψηλά για ΕΤΕ, Eurobank, Τιτάν

  ΑΑΔΕ: Τι αναφέρει η έκθεση απολογισμού 2023 που κατατέθηκε στη Βουλή  ΣΧΟΛΙΑ