• Business

    TotalEnergies: Τριετής συμφωνία με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για προμήθεια LNG

    TOTALENERGIES


    Η κρατική ενεργειακή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η γαλλική TotalEnergies υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια της δεύτερης με LNG, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερα καύσιμα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Η Adnoc Gas Plc, θυγατρική της κρατικής Abu Dhabi National Oil Co., θα παρέχει το καύσιμο στη γαλλική εταιρεία στο πλαίσιο μιας τριετούς συμφωνίας που θα διαρκέσε έως το 2025, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Η αξία του deal αναμένεται να είναι μεταξύ 1 δισ. και 1,2 δισ. δολαρίων σε σημερινές τιμές, ανέφερε η Adnoc, χωρίς να αποκαλύψει τους σχετικούς όγκους.

    Το LNG θα «παραδοθεί σε διάφορες εξαγωγικές αγορές σε όλο τον κόσμο», είπε η Adnoc.

    Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου έχουν πέσει κατακόρυφα φέτος μετά την εκρηκτική άνοδο που έφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η απόφαση της Ευρώπης να απαντήσει με πάγωμα των εισαγωγών από τη Μόσχα. Ωστόσο, με τιμή σχεδόν 40 ευρώ την μεγαβατώρα, εξακολουθεί να είναι πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους και πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι θα αυξηθούν ενόψει του επόμενου χειμώνα της Ευρώπης.

    Η ήπειρος αγόρασε περισσότερο LNG από τις ΗΠΑ και διοχέτευσε φυσικό αέριο από τη Νορβηγία τον περασμένο χρόνο. Παράλληλα, κράτη της ΕΕ προσπαθούν να κλειδώσουν προμήθειες από χώρες όπως η Αλγερία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Διαβάστε επίσης

    Τζέιμι Ντάιμον (JPMorgan) για μεταπώληση First Republic: Θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το σύστημα

    ΝΔ: Οι θιασώτες της σύγκρουσης κλείνουν το μάτι στους τραμπούκους



    ΣΧΟΛΙΑ