• Business

    Το Paros Jet στη θέση του «Ελ.Βενιζέλος» – Συμφωνία ΑΝΕΚ με Seajets

    • NewsRoom


    Με ένα ταχύτατο αλλά πολύ μικρότερο πλοίο θα αντικαταστήσει προσωρινά η ΑΝΕΚ το Ελευθέριος Βενιζέλος που παραμένει για τρίτη μέρα στο λιμάνι του Πειραιά μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του. Η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου ώστε να «δανειστεί» το highspeed, Paros Jet και να εξυπηρετήσει τον κόσμο που θέλει να ταξιδέψει προς και από τα Χανιά.

    Το Paros Jet το οποίο αντικατέστησε για πρώτη φορά το «Ελ. Βενιζέλος» χτες το βράδυ, θα πραγματοποιεί ημερήσια και βραδινά δρομολόγια που έχει προγραμματίσει η ΑΝΕΚ, με μικρές τροποποιήσεις στις ώρες αναχώρησης.

    Αναλυτικά, το ημερήσιο δρομολόγιο του Σαββάτου, θα ξεκινήσει στις 12 αντί για τις 10 το πρωί, ενώ χθες το βράδυ αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για Χανιά, τα μεσάνυχτα.

    Σήμερα, το πλοίο που αντικαθιστά το «Ελ.Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσει το πρωινό δρομολόγιο τις εξής ώρες: Χανιά-Πειραιάς, με αναχώρηση στις 12:00 και άφιξη στις 17:00.

    To Paros Jet είναι ένα επιβατηγό – οχηματαγωγό monohull highspeed, ναυπηγημένο το 1996 στην Ιταλία. Το πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα τους 37 κόμβους, ενώ μπορεί να μεταφέρει 850 επιβάτες και 105 οχήματα.

    Πάντως απορία προκαλεί η απόφαση της ΑΝΕΚ να επιλέξει το συγκεκριμένο πλοίο, καθώς συγκριτικά με το Ελ. Βενιζέλος τα πρωτόκολλα του είναι σαφώς μικρότερα. Υπενθυμίζεται πως το πλοίο της ΑΝΕΚ χωράει 2.500 άτομα και 850 αυτοκίνητα Ι.Χ. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Καμίνι» το Ελ.Βενιζέλος: Θερμοκρασίες πάνω από 500 βαθμούς, αδύνατη ακόμη η πρόσβαση στα γκαράζ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που έζησαν την φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Βγάζουν τις καμμένες νταλίκες από το γκαράζ του πλοίου



    ΣΧΟΛΙΑ