• First Top Stories

    «Καμίνι» το Ελ.Βενιζέλος: Θερμοκρασίες πάνω από 500 βαθμούς, αδύνατη ακόμη η πρόσβαση στα γκαράζ

    • NewsRoom

    ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Γεώργιος Χριστάκης


    Θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 500 βαθμούς Κελσίου έχουν αναπτυχθεί μέσα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθιστώντας αδύνατη την προσέγγισή του από τους πυροσβέστες, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατασβέσουν όλες τις εστίες φωτιάς στα γκαράζ. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα πάντα έχουν πυρώσει, όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες που επιχειρούν, και δεν μπορούν να ακουμπήσουν τίποτα.

    Η φωτιά, που ξεκίνησε πριν από περίπου 30 ώρες, καίει ακόμη αυτοκίνητα, φορτηγά και ό,τι άλλο υπάρχει στο γκαράζ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε φορτηγό, το οποίο μεταφέρει νοβοπάν, υλικό που σιγοκαίγεται και εκλύει μεγάλες ποσότητες καπνού.

    Οι πυροσβέστες επιχειρούν να φτάσουν στο πέμπτο γκαράζ, από όπου ξεκίνησε η φωτιά.

    Χθες το μεσημέρι άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και βγήκαν τα πρώτα φορτηγά. Για να τα καταφέρουν, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου και να ρίχνουν αφρό από εκεί.

    Πυροσβεστικά πλοιάρια επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ εστίες καπνού και ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Γεώργιος Χριστάκης

    Το πλοίο έχει πάρει κλίση 6 μοιρών, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε τόσο από την πυροσβεστική όσο και από το σύστημα πυρόσβεσης του ίδιου του πλοίου, ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία.

    Για προληπτικούς λόγους, γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, ενώ δύο αντιρρυπαντικά σκάφη φροντίζουν, ώστε να μην προκληθεί ρύπανση.

    Τα καύσιμα έχουν μεταγγιστεί στη δεξιά πλευρά του πλοίου και εκτιμάται πως έχουν εξασφαλιστεί.

    ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Γεώργιος Χριστάκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που έζησαν την φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Οι πυροσβέστες ακόμη δεν μπορούν να μπουν στο γκαράζ



    ΣΧΟΛΙΑ