ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 500 βαθμούς Κελσίου έχουν αναπτυχθεί μέσα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθιστώντας αδύνατη την προσέγγισή του από τους πυροσβέστες, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατασβέσουν όλες τις εστίες φωτιάς στα γκαράζ. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα πάντα έχουν πυρώσει, όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες που επιχειρούν, και δεν μπορούν να ακουμπήσουν τίποτα.
Η φωτιά, που ξεκίνησε πριν από περίπου 30 ώρες, καίει ακόμη αυτοκίνητα, φορτηγά και ό,τι άλλο υπάρχει στο γκαράζ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε φορτηγό, το οποίο μεταφέρει νοβοπάν, υλικό που σιγοκαίγεται και εκλύει μεγάλες ποσότητες καπνού.
Οι πυροσβέστες επιχειρούν να φτάσουν στο πέμπτο γκαράζ, από όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Χθες το μεσημέρι άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και βγήκαν τα πρώτα φορτηγά. Για να τα καταφέρουν, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου και να ρίχνουν αφρό από εκεί.

Το πλοίο έχει πάρει κλίση 6 μοιρών, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε τόσο από την πυροσβεστική όσο και από το σύστημα πυρόσβεσης του ίδιου του πλοίου, ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία.
Για προληπτικούς λόγους, γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, ενώ δύο αντιρρυπαντικά σκάφη φροντίζουν, ώστε να μην προκληθεί ρύπανση.
Τα καύσιμα έχουν μεταγγιστεί στη δεξιά πλευρά του πλοίου και εκτιμάται πως έχουν εξασφαλιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών που έζησαν την φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Οι πυροσβέστες ακόμη δεν μπορούν να μπουν στο γκαράζ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πυρκαγιά στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ημαθία
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Ισραηλινό πρέσβη: Ασχοληθείτε με την εθνοκάθαρση στη Γάζα και αφήστε τον δήμαρχο Αθηναίων
- Ινδία: Καμία απόφαση για διακοπή των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ
- Ο Μόντι καλεί τους Ινδούς να αγοράζουν τοπικά προϊόντα μετά τους δασμούς Τραμπ
