• Business

    Το μήνυμα του Θεόδωρου Φέσσα για την αποχώρηση και την αλλαγή σκυτάλης στον ΣΕΒ

    quest

    Θεόδωρος Φέσσας Πρόεδρος Quest, BriQ Properties


    Με μια επιστολή 510 λέξεων την οποία προσυπογράφει ο ίδιος, ο Θεόδωρος Φέσσας αποχαιρετά τα μέλη του ΣΕΒ ύστερα από 6 χρόνια θητείας στον προεδρικό θώκο του μεγαλύτερου και ισχυρότερου επιχειρηματικού φορέα της χώρας.

    Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Φέσσας δηλώνει υπερήφανος για το έργο που επιτέλεσε έχοντας το γενικό πρόσταγμα του ΣΕΒ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως σε πολύ ταραγμένες εποχές και απέναντι σε ένα εκτεταμένο κύμα αμφισβήτησης του ορθού λόγου ο Σύνδεσμος προέταξε ένα στιβαρό ανάχωμα ορθολογισμού στηρίζοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και προβάλοντας την φωτεινή πλευρά της Ελλάδας.

    Επιπλέον, όπως αναφέρει, υπό την καθοδήγησή του ο ΣΕΒ πρωτοστάτησε στην προσπάθεια εξάλειψης των στείρων αντιπαραθέσεων και της ιδεολογικής σύγχυσης για την επιχειρηματικότητα και επεδίωξε παντού τη συνεννόηση και τη συνεργασία.

    Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στους συναδέλφους του στον ΣΕΒ  τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Μπίτσιο, αλλά και τους γενικούς διευθυντές Άκη Σκέρτσο και Αλέξανδρο Χατζόπουλο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

    Τέλος, δηλώνει αισιόδοξος ότι και αυτή τη φορά η χώρα θα τα καταφέρει εφόσον δείξει σοβαρότητα, ψυχραιμία, εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της και εθνική συνεννόηση.

    Κλείνοντας, εύχεται στον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο ο οποίος θα τον διαδεχθεί αλλά και στον Ευθύμιο Βιδάλη που θα αναλάβει τη θέση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής  κάθε επιτυχία στο έργο τους.

    Αναλυτικά η επιστολή του Θεόδωρου Φέσσα:

    Αγαπητοί φίλοι,

    Τα τελευταία έξι χρόνια είχα τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπώ και να συντονίζω τις προσπάθειες της μεγάλης οικογένειας του ΣΕΒ.

    Ήταν έξι χρόνια γεμάτα πρωτόγνωρες προκλήσεις, που μας έκαναν ανθεκτικότερους, σοφότερους και ικανότερους  να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία.

    Από το 2014, όταν διατυπώσαμε ως όραμά μας για την Ελλάδα: «Να γίνει η χώρα που κάθε πολίτης του κόσμου θα θέλει να εργασθεί, να επενδύσει και να ζήσει…», εργαζόμαστε σκληρά για έναν ΣΕΒ με ψηλότερο ανάστημα, αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις και δυνατότερη φωνή.

    Κάνοντας τον απολογισμό της  εξαετίας, νιώθω υπερήφανος γιατί πιστεύω ειλικρινά ότι όλοι μας στον ΣΕΒ κάναμε το καθήκον μας.

    Σε πολύ ταραγμένες εποχές, και απέναντι σε ένα εκτεταμένο κύμα αμφισβήτησης του ορθού λόγου:

    • Προτάξαμε ένα στιβαρό ανάχωμα ορθολογισμού, στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
    • Προβάλαμε διεθνώς τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, την Ελλάδα της προσπάθειας και της προκοπής.
    • Προτείναμε το «δόγμα» – μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις ευημερία και δουλειές- ως τον κεντρικό αναπτυξιακό άξονα της χώρας.
    • Συμβάλαμε στη διαμόρφωση ενός περισσότερο φιλοεπιχειρηματικού περιβάλλοντος, με πλήθος τεκμηριωμένων παρεμβάσεων.
    • Δείξαμε το αύριο που έρχεται και πώς θα το κατακτήσουμε, στη βιομηχανία, στην εργασία, στην τεχνολογία, στην καινοτομία, στην εκπαίδευση.
    • Δυναμώσαμε την εμβέλεια και τη διεισδυτικότητα της φωνής μας στην κοινωνία, με ισχυρή παρουσία στο δημόσιο διάλογο και στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.
    • Μεγαλώσαμε τον ΣΕΒ, επεκτείναμε την περιφερειακή του διάσταση και βελτιώσαμε τις υπηρεσίες στα μέλη μας.

    Τολμήσαμε όμως και κάτι περισσότερο. Να συμβάλουμε στην ανάταξη του αξιακού μας συστήματος, για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιδεολογίας στη χώρα μας.

    Για το σκοπό αυτό:

    • Πρωτοστατήσαμε στην προσπάθεια εξάλειψης των στείρων αντιπαραθέσεων και της ιδεολογικής σύγχυσης για την επιχειρηματικότητα, που ταλανίζουν την Ελλάδα, εμποδίζουν την ανάπτυξη και αποστερούν την ευημερία.
    • Κάναμε κεντρικό μας στόχο και σύνθημα «την Ελλάδα των άξιων και των αξιών», και
    • Επιδιώξαμε παντού τη συνεννόηση και τη συνεργασία.

    Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή πολλών συνεργατών και φίλων, τους οποίους ευχαριστώ θερμά!

    Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους μου, μέλη των ΔΣ του ΣΕΒ κατά την περίοδο 2014–2020, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Μπίτσιο και τους Γενικούς Διευθυντές Άκη Σκέρτσο και Αλέξανδρο Χατζόπουλο.

    Ευχαριστώ εξίσου όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη του ΣΕΒ για το ήθος τους, την πίστη τους στον Σύνδεσμο και την κατάθεση ψυχής που τόσες φορές κάνουν. Είναι μία καταπληκτική ομάδα με πολύ ταλέντο και τεράστιες δυνατότητες.

    Χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια αφιέρωσα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς μου στην προεδρία του ΣΕΒ. Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς όλων μας δικαιώνουν την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν τα μέλη του ΣΕΒ.

    Σήμερα, αντιμετωπίζουμε νέες μεγάλες οικονομικές, υγειονομικές, και πιθανόν γεωπολιτικές προκλήσεις.

    Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, με σοβαρότητα, ψυχραιμία, εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και εθνική συνεννόηση.

    Η υγιής ελληνική επιχειρηματικότητα και ο ΣΕΒ θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή των εθνικών προσπαθειών.

    Εύχομαι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί και ιδιαίτερα στους αγαπητούς Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και Ευθύμιο Βιδάλη κάθε επιτυχία στο έργο τους. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τον ΣΕΒ ακόμη πιο δυνατό και επιτυχημένο.

    Θα είμαι με κάθε τρόπο δίπλα τους, πάντοτε φανατικός υποστηρικτής του ΣΕΒ!

    Σας ευχαριστώ όλους από το βάθος της καρδιάς μου!

    Θεόδωρος Φέσσας



    ΣΧΟΛΙΑ