• Business

    Το Bitcoin Group μπαίνει στο Χρηματιστήριο


    Μετά από μήνες καθυστερήσεων, στις 2 Φεβρουαρίου , η αυστραλιανή εταιρεία Bitcoin, “Bitcoin Group” γίνεται η πρώτη εταιρεία bitcoin που θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο και θα εισαχθεί στο ASX της Αυστραλίας.
    Η εταιρεία που εδρεύει στη Μελβούρνη είναι η πρώτη  cryptocurrency εταιρεία στον κόσμο που διαθέτει τις μετοχές της μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς, η οποία ξεκίνησε στις 24 Δεκεμβρίου.

    Bitcoin
    Bitcoin

    Η δημόσια εγγραφή θα  διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου και η εταιρεία θα διαθέσει στους επενδυτές 100 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των  20 σεντ η κάθε μία για να συγκεντρώσει  20 εκατομμύρια  δολάρια. Τα 18 εκατομμύρια δολάρια  από τη δημόσια εγγραφή θα επενδυθούν για περισσότερους υπολογιστές για να ενισχύσει τη δυνατότητα της εξόρυξης-παραγωγής bitcoin του ομίλου.

    bitcoi2


    Η εταιρεία, η οποία υπέβαλε για πρώτη φορά το ενημερωτικό δελτίο της τον Ιούλιο του 2015, αναθεώρησε το ενημερωτικό της τρεις φορές μετά από αιτήματα της  Αυστραλιανής   Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
    Ο διευθύνων σύμβουλος Σαμ Λι είπε ότι με τη είσοδό της στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο η “Bitcoin Group” δίνει στο σύνολο του κλάδου Bitcoin το χαρακτήρα ελέγχου,  λογοδοσίας και  διαφάνειας.
    Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα, ένα μέσο ανταλλαγής που έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονικά και αποθηκεύεται χωρίς να υπάρχει κεντρικός έλεγχος, ούτε σε φυσική μορφή (χαρτονομίσματα ή κέρματα).
    Ως δημιουργός Bitcoin, η Bitcoin Group  κερδίζει χρήματα από την πραγματοποίηση peer-to-peer συναλλαγών Bitcoin.

    bitcoi3
    Η «εξόρυξη», διαδικασία παραγωγής bitcoin , περιλαμβάνει την επίλυση πολύπλοκων, χρονοβόρων μαθηματικών εξισώσεων  γνωστών  ως `μπλοκ», χρησιμοποιώντας ειδικά κατασκευασμένους υπερυπολογιστές.
    Η Bitcoin Group, με πέντε κέντρα υπολογιστών στην Κίνα και  6.000 μηχανές, έχδει δυνατότητα για ένα με δύο “μπλοκ” την  ημέρα παράγοντας 25 bitcoins ανά μπλοκ-αν και το ποσοστό αυτό έχει οριστεί να μειωθεί στο ήμισυ μετά τον Ιούλιο το 2016.



    ΣΧΟΛΙΑ