• Business

    Τιτάν: Μισόλογα για το μέρισμα στους θεσμικούς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


    Σφίγγα για το μέρισμα του 2022 η διοίκηση της Τιτάν στο πλαίσιο παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών χθες.

    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα μη ελεγμένα αποτελέσματα που έχει ανακοινώσει οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2,25 δισ. ευρώ και τα EBITDA τα 330 εκατ. ευρώ από 275 εκατ. ευρώ το 2021.

    Επιπλέον ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2022 ήταν κάτω από 800 εκατ. ευρώ από 912 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του τρίτου τριμήνου, διαμορφώνοντας έτσι ένα δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA στις 2,4 φορές.

    Σε ότι έχει να κάνει με το υψηλό EBITDA που ανακοίνωσε η διοίκηση για το 2022 (πάνω από 330 εκατ. ευρώ), σημείωσε στους αναλυτές και τους διαχειριστές κεφαλαίων πως δεν περιμένει αύξηση στο χρηματοοικονομικό κόστος καθώς έχει κλειδώσει περίπου το 80% του δανεισμού της και η όποια επιβάρυνση από την αύξηση των επιτοκίων είναι μικρή για τον όμιλο.

    Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 22 Μαρτίου.

    Η διοίκηση της Τιτάν αναφέρθηκε στις αγορές ιδίων μετοχών που στη συνέχει έχει στόχο να ακυρώσει τις ίδιες μετοχές.

    Σε ότι αφορά στις προβλέψεις για τη φετινή χρήση, η διοίκηση της ιστορικής τσιμεντοβιομηχανίας μίλησε με… μισόλογα, εκφράζοντας σε κάθε περίπτωση της αισιοδοξία της. Κι αυτό, γιατί οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη πάνε πολύ καλά, σε αντίθεση με την Αίγυπτο και την Τουρκία.

    Σε ΗΠΑ και Ελλάδα, οι αγορές αναμένεται να «τραβήξουν» βελτιώνοντας τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου εξαιτίας των μεγάλων έργων που έχουν ανακοινωθεί ή ήδη βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

    Η διοίκηση της Τιτάν στάθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει για μηδενικό αποτύπωμα το 2050 θα προχωρήσει και σε επενδύσεις φωτοβολταϊκών προκειμένου να γίνει πιο πράσινη, κριτήριο που αποτελεί άλλωστε πόλο έλξης για τα ξένα κεφάλαια.

    Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση στις προηγούμενες παρουσιάσεις και στις τηλεδιασκέψεις είχε αναφερθεί στις αυξήσεις των τιμολογίων που είχαν ως αποτέλεσμα και τη ζήτηση να διατηρήσουν ισχυρή και να καλύψει το αυξημένο ενεργειακό και μεταφορικό κόστος.

    Παράλληλα με τις κινήσεις εξοικονόμησης κόστους και των συνθηκών στις αγορές κατάφερε να μειώσει το ενεργειακό κόστος.

    Στο περιθώριο της παρουσίασης και σύμφωνα με αναλυτές που παρευρέθηκαν η διοίκηση μίλησε και για την αποτίμηση στο χρηματιστήριο, λέγοντας πως θεωρείται χαμηλή.

     Διαβάστε επίσης

    TITAN: Γιατί απέκτησε το 45% της Περλίτες Αιγαίου- Το μυστικό της ποζολάνης

    Sunlight Group: Νέο deal – Εξαγόρασε το 51% της Israeli Industrial Batteries

    Απίστευτο: Στο +30% η MIG – Ποιοι κλείδωσαν την μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ