• Business

    Με τις… ευχές του Μάρκου Νομικού στον Baltic Exchange ο Mark Jackson


    Παρελθόν από την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία AM Nomikos θα αποτελέσει στις αρχές του ερχόμενου έτους, μετά από 16 χρόνια, ο διευθυντής εμπορικών επιχειρήσεων Mark Jackson, καθώς δέχθηκε να αναλάβει ένα πολύ σημαντικό πόστο: αυτό του διευθύνοντος συμβούλου του Baltic Exchange, αντικαθιστώντας τον Jeremy Penn.

    Πρόκειται για μία κίνηση-έκπληξη, που έρχεται μετά την οριστικοποίηση της εξαγοράς του Baltic Exchange από τον Singapore Exchange, έναντι 87 εκατομμυρίων δολαρίων, και φέρνει ξανά τον Mark Jackson εκεί όπου υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 2009 ως το 2012, έχοντας τη φήμη του μεταρρυθμιστή.

    Τον Mark Jackson εκθείασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Baltic Exchange, Λάμπρος Βαρναβίδης, που τόνισε πως γνωρίζει άψογα τη θέση και τους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ των μετόχων, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Singapore Exchange, Loh Boon Chye, που δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ένας επαγγελματίας της ναυτιλίας του βεληνεκούς του Mark Jackson συμφώνησε να έρθει ως διευθύνων σύμβουλος στο Baltic Exchange. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να σημειώσω ότι ως πρώην πρόεδρος του Baltic, ο Mark έχει ήδη επιδείξει μία τεράστια προσωπική δέσμευση στις επιχειρήσεις και το ήθος του Baltic Exchange».

    Όμως το εγκώμιο του Jackson έπλεξε και ο Μάρκος Νομικός, που υπογράμμισε τον κομβικό του ρόλο στην ανάπτυξη της AM Nomikos τα τελευταία 16 χρόνια και εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρησή του από την εταιρεία, αλλά και τη χαρά του που δίνεται στον Mark Jackson η μεγάλη ευκαιρία να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο για το μέλλον του Baltic Exchange. «Είναι ένας ρόλος στον οποίο ξέρουμε πως θα προσφέρει καλές υπηρεσίες στη βιομηχανία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία», τόνισε.

    Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Jackson δήλωσε: «Ήταν προνόμιο για μένα να συνεργαστώ με την οικογένεια Νομικού και να αποτελώ μέρος της ανάπτυξης της AM Nomikos, και επομένως δεν ήταν μία απόφαση που έλαβα ελαφρά τη καρδία και θα λυπηθώ πολύ που φεύγω. Γνωρίζω ότι το πόστο στον Baltic Exchange θα που δώσει μία νέα και μοναδική ευκαιρία να συνεισφέρω σημαντικά στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του Baltic Exchange, Jeremy Penn, αποφάσισε να αποχωρήσει από το πόστο αυτό μετά από 13 συναπτά έτη.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/afti-ine-kladi-tis-pagkosmias-ikonomias-pou-kindinevoun-apo-tin-katarrefsi-tis-hanjin/77431



    ΣΧΟΛΙΑ