• Business

    Τηλεπικοινωνίες: Τι απαντά ο Ιωάννης Λιανός της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε δημοσίευμα του mononews

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Προειδοποιητικές βολές» για ενδεχόμενα καρτέλ λόγω ανατιμήσεων

    Ι. Λιανός, επικεφαλής Επιτροπής Ανταγωνισμού


    Το ρεπορτάζ του mononews με θέμα «Πολιτική απόφαση θα καθορίσει τα περί της αρμοδιότητας του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες» σχολίασε με επιστολή του, προς το site ο πρόεδρος τη Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός.

    H απάντηση του mononews

    Ως προς τα όσα αναφέρετε στην επιστολή σας αναφορικά με το ρεπορτάζ στις 29.5.20 υπό τον τίτλο «Πολιτική απόφαση θα καθορίσει τα περί της αρμοδιότητας του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες»:

    1. Δεν υφίσταται ανακρίβεια ως προς το ότι, όπως γράψαμε, «στην νομοπαρασκευαστική αυτή επιτροπή δεν εκλήθη να συμμετέχει η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) παρά το γεγονός ότι έχει και αρμοδιότητες στον ανταγωνισμό.» Η ΕΕΤΤ δεν εκπροσωπείται στην επίμαχη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, σύμφωνα με το ΦΕΚ διορισμού της στις 15 Ιανουαρίου 2020. Αντίθετα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) εκπροσωπείται από εσάς αφού στο ΦΕΚ αναφέρεστε και ως πρόεδρος της ΕΑ. Το ότι η ΕΕΤΤ κλήθηκε στη συνέχεια σε ακρόαση δεν καταγράφηκε αφού το θέμα του ρεπορτάζ ήταν αναδείξει την ανάγκη να κλείσει το θέμα των αρμοδιοτήτων των δύο ανεξάρτητων αρχών (Επιτροπής Ανταγωνισμού και ΕΕΤΤ) και όχι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή και η λειτουργία της. Εξάλλου, δεν μπορεί να είναι το ίδιο η συμμετοχή ενός φορέα εξαρχής και ισότιμα σε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με την κλήση εκ των υστέρων ενός εμπειρογνώμονα ή την κλήση του προέδρου της σε ακρόαση.

    2. Δεν υπάρχει χαρακτηρισμός από μέρους μας και πολύ περισσότερο αρνητικός στην αναφορά ως προς το σχόλιό σας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η ερμηνεία μας ότι, τα όσα είπατε σχετικά με τις εκπτώσεις που δίνουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στους καταναλωτές, ήταν απάντηση σε δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, μια μέρα πριν στη Βουλή, είναι δικαιολογημένη από την αλληλουχία των γεγονότων. Πρόκειται επίσης για μια ερμηνεία που δόθηκε από ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων που γνωρίζουν το θέμα.

    3. Ως προς το τρίτο σημείο της απάντησής σας δεν υπάρχει σχετική δική μας αναφορά. Να σημειώσουμε με την ευκαιρία ότι όταν ένας φορέας δίνει στη δημοσιότητα μια έρευνα που έχει πληρώσει συνήθως είναι γιατί συμφωνεί με τα όσα αυτή αναδεικνύει.

     



    ΣΧΟΛΙΑ