• Business

    «Τυφώνας» εξελίξεων στη Folli Follie: Έλλειμμα 290 εκατ. δολάρια στα ταμεία της διαπιστώνει η Alvarez

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    Στα 290 εκατ. δολάρια θα προσδιορίζει το έλλειμμα του Folli Follie Group από τις δραστηριότητες στην Ασία το πόρισμα της Alvarez & Marsal, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα. Το πόρισμα συζητήθηκε χθες στη μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου που διήρκεσε περί τις επτά ώρες και συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Παναγιώτη Αλεξάκη και μετά την παραίτηση του διεθνούς οίκου Rothschild από τη θέση του βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου του Folli Follie Group.

    Η συνεδρίαση επισφραγίστηκε με την παραίτηση των Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. του ομίλου Folli Follie, ανοίγοντας το δρόμο για το διορισμό μεταβατικής διοίκησης, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Στις χθεσινές παραιτήσεις προστίθεται και αυτή του μέλους της Επιτροπής Ελέγχου (Audit Commite) Μιχάλη Τσιμπρή, ο οποίος είχε διοριστεί στις 8 Ιουνίου.

    Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έγινε προσπάθεια να αποφευχθεί η αποχώρηση της EY, η οποία μετά τη Rothschild, επικαλέστηκε εμπόδια στη συνεργασία της με τους βασικούς μετόχους. Μαζί με τη Rothschild, την παραίτησή τους πάντως έχουν υποβάλλει ο νομικός σύμβουλος Allen & Overy με έδρα το Λονδίνο, αλλά και η Ελληνική δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας, που είχαν αναλάβει τη νομική υποστήριξη του διεθνούς οίκου στο έργο της αναδιάρθρωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιβεβαίωση του mononews για Folli Follie – Παραιτήθηκαν οι Δημήτρης και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο «χτύπημα» στη Folli Follie: Προς «νέα στέγη» τα διεθνή σήματα – Οι υποψήφιοι μνηστήρες



    ΣΧΟΛΙΑ