• Business

    Θα παίρνατε το ιπτάμενο ταξί της Uber; Δείτε το εσωτερικό του (pics)


    Η Μελβούρνη θα είναι η πρώτη πόλη εκτός ΗΠΑ που θα φιλοξενήσει τις δοκιμές της Uber Air, της υπηρεσίας ιπτάμενων ταξί της Uber, η οποία, σύμφωνα με την εισηγμένη, θα μεταφέρει τους ανθρώπους από ταράτσα σε ταράτσα.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος, με τις κανονικές εμπορικές πτήσεις να ξεκινούν το 2023.

    Στο εσωτερικό του ιπτάμενου ταξί της Uber

    Η υπηρεσία θα λειτουργεί με την εφαρμογή Uber, επιτρέποντας στους επιβάτες να ταξιδεύουν σε ένα δίκτυο επιβατών που ονομάζεται “Skyports”.

    Ο εκπρόσωπος της Uber, Eric Allison, δήλωσε ότι η ιδέα έχει τη δυνατότητα να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, η οποία κοστίζει στην αυστραλιανή οικονομία περίπου 16,5 δισ. δολάρια ετησίως.

    Το Ντάλλας και το Λος Άντζελες στις ΗΠΑ θα είναι επίσης πόλεις δοκιμών.

    Το σχέδιο της καμπίνας του ιπτάμενου ταξί παρουσιάστηκε επίσημα τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του τελευταίου συνεδρίου της Uber.

    H καμπίνα (μόνο αυτή παρουσιάστηκε) σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Safran Cabin και ένα πρωτότυπο μοντέλο της περίμενε τους επισκέπτες του συνεδρίου, που είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά αλλά και να επιβιβαστούν.

    Το ιπτάμενο ταξί της Uber θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες (χωρίς τον οδηγό), μαζί με τις αποσκευές τους.



    ΣΧΟΛΙΑ