• Business

    Tesla: Ανακαλεί 1,6 εκατ. οχήματα στην Κίνα

    • NewsRoom
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Άμστερνταμ.

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Συνεχίζονται τα προβλήματα με το λογισμικό πλοήγησης σε οχήματα Tesla, με την εταιρεία να ανακαλεί τώρα 1,62 εκατ. οχήματα στην Κίνα.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters ανέφεραν ότι οι κρατικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι τόσο τα εισαγόμενα όσο και τα οχήματα που παράγονται εντός της Κίνας περιλαμβάνονται στην ανάκληση, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά.

    Το Reuters ανέφερε ότι η ενημέρωση λογισμικού θα γίνει για τη βελτίωση της λειτουργίας Autosteer και τον περιορισμό του κινδύνου σύγκρουσης.

    Υπενθυμίζεται ότι η Tesla τον περασμένο μήνα ανακάλεσε σχεδόν όλα τα οχήματά της που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ για παρόμοια θέματα.

    Μετά από πολυετείς έρευνες, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η υπηρεσία Autopilot της Tesla, που λειτουργεί βοηθητικά στον οδηγό, δεν μπορεί να αποτρέψει την κακή χρήση του οχήματος.

    Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας ανέφεραν ότι οι διορθωτικές κινήσεις της Tesla για να διατηρήσει ενεργή τη συμμετοχή του οδηγού ήταν ανεπαρκείς και η εταιρεία του Έλον Μασκ καλείται να ανακαλέσει πάνω από 2 εκατ. αυτοκίνητα.

    Η ρυθμιστική αρχή έχει ανοίξει περισσότερες από 50 ειδικές έρευνες για δυστυχήματα που αφορούν αυτοκίνητα Tesla, τα οποία πιθανολογείται ότι συνδέονται με το Autopilot, με τον ρυθμό των ερευνών να επιταχύνεται υπό τη διοίκηση Μπάιντεν.

    Παράλληλα, η εταιρεία αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό στην Κίνα, κυρίως από την BYD, μέτοχος της οποίας είναι η Berkshire Hathaway.

    Την ίδια στιγμή, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Xiaomi παρουσίασε στα τέλη του περασμένου μήνα, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας, δηλώνοντας ότι φιλοδοξεί η εταιρεία να αναδειχθεί σε κορυφαία παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία σε 15 έως 20 χρόνια και να ανταγωνιστεί την Tesla.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το άνοιγμα της Xiaomi στην αγορά EV αποτελεί ένα στοίχημα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή της Lei Jun, που εκτιμά ότι η εταιρεία του μπορεί να “ταρακουνήσει” τον τομέα μεταφορών, όπως έκανε με τα smartphone πριν από μια δεκαετία.

    Διαβάστε επίσης: 

    Bill Ackman: Η σύζυγός του κατηγορείται για λογοκλοπή – «Ζητώ βαθιά συγγνώμη από τον Mattheck»

    Exxon Mobil: Απομείωση $2.5 δισ. στην Καλιφόρνια -Σταθερά κέρδη το δ’ τρίμηνο

    Drewry: Αυξήθηκαν οι τιμές στα κοντέινερ κατά 61%!



    ΣΧΟΛΙΑ