• Business

    Bill Ackman: Η σύζυγός του κατηγορείται για λογοκλοπή – «Ζητώ συγγνώμη από τον Mattheck»

    • Bloomberg

    Bill Ackman και Neri Oxman (Πηγή: Bloomberg)


    Το αδίκημα της λογοκλοπής κατηγορείται ότι εφάρμοσε σε πολλές παραγράφους της διδακτορικής της διατριβής το 2010 στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, η σύζυγος του Bill Ackman, Neri Oxman, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Business Insider, το οποίο σημειώνει ότι τουλάχιστον σε ένα από τα αποσπάσματα, η Oxman έκανε ξεκάθαρα copy-paste, χωρίς να αναφέρει πηγή ή συγγραφέα.

    Υπενθυμίζεται ότι o δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund, Bill Ackman, ανέφερε τους ισχυρισμούς για λογοκλοπή κατά της προέδρου του Χάρβαρντ, Κλοντίν Γκέι, μεταξύ των λόγων που πέρασε εβδομάδες ζητώντας την απομάκρυνσή της.

    Η Claudine Gay, η πρώτη μαύρη ηγέτης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, παραιτήθηκε την Τρίτη, τερματίζοντας μια σύντομη και ταραχώδη θητεία, που αμαυρώθηκε από ισχυρισμούς για λογοκλοπή και μια διαμάχη στην πανεπιστημιούπολη για αντισημιτισμό, σύμφωνα με το Harvard Crimson, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν την απόφαση.

    Ο Ackman, ο οποίος έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο X, απάντησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ξέρεις ότι ενόχλησες κάποιους όταν κυνηγούν τη γυναίκα σου».

    Από την άλλη, η Oxman, στη δική της ανάρτηση, αναγνώρισε τον ισχυρισμό του Business Insider ότι παρέφρασε τον Claus Mattheck χωρίς αναφορά.

    «Ζητώ βαθιά συγγνώμη από τον Mattheck που κατά λάθος δεν τον ανάφερα, όταν παρέφρασα την παραπάνω πρόταση», έγραψε.

    Ανέφερε ακόμη ότι, ενώ αναφέρθηκε σωστά στους συντάκτες της αρχικής πηγής στις τέσσερις παραγράφους στις οποίες αναφέρεται το Business Insider, δεν τοποθέτησε το θέμα σε εισαγωγικά.

    Αυτό «θα ήταν η σωστή προσέγγιση για την αναφορά του έργου. Λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη για αυτά τα λάθη», σημείωσε.

    Σημειώνεται ότι ο Ackman παντρεύτηκε την 47χρονη Oxman το 2019 όταν ήταν καθηγήτρια στο Media Lab του MIT.

    Ήταν επίσης υπολοχαγός στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής Αρχιτεκτονικής Ένωσης στο Λονδίνο.

    Εγγράφηκε στο MIT το 2005 και έχει διδακτορικό στον υπολογισμό σχεδιασμού.

    Εξειδικεύεται επίσης σε αυτό που ορίζει τo “material ecology”, χρησιμοποιώντας κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του υπολογιστικού σχεδιασμού, των αρχιτεκτονικών στοιχείων και της συνθετικής βιολογίας.

    Έφυγε από το MIT το 2020 και δημιούργησε τη δική της εταιρεία με την ονομασία Oxman για να «προωθήσει την καινοτομία στο προϊόν, τον αρχιτεκτονικό και τον αστικό σχεδιασμό», σύμφωνα με την ανάρτησή tης στο X.

    Δείτε επίσης: 

    Κλοντίν Γκέι (πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ): Έκανα λάθη, αλλά μου είχαν στήσει παγίδα

    Παραιτείται η Πρύτανης του Harvard

    Exxon Mobil: Απομείωση $2.5 δισ. στην Καλιφόρνια -Σταθερά κέρδη το δ’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ