ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέρασε πριν λίγο μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών η μεταβίβαση του 67% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στον νέο μέτοχο, τη Masdar.
H αξία των συναλλαγών που έχει κάνει η μετοχή ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ καθώς περνούν διάφορα πακέτα. Μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει χέρια 74,8 εκατομμύρια μετοχές (ο συνολικός αριθμός των μετοχών της εταιρείας είναι 118.355.090).
Όπως είχε ανακοινωθεί, ο βασικός μέτοχος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα πουλήσει το 36,59% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής ενώ θα διασφαλίσει συνολικά την πώληση τουλάχιστον του 67% των μετοχών προς τη Masdar με τιμή 20 ευρώ ανά μετοχή ή 2,36 δισ. ευρώ για το 100% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής.
Σε συνέχεια της μεταβίβασης, η Masdar θα υποβάλει δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο 33% ώστε να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής.
Διαβάστε επίσης:
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Οι εταιρείες που περνούν στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την συμφωνία με Masdar
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φαίη Ζακάκου: Η επιχειρηματίας που έδωσε 13.900 ευρώ στην «Παιδική Χαρά» – «Πίστευα ότι βοηθούσα παιδιά που κινδύνευαν»
- Ανεπιθύμητες διαφημιστικές κλήσεις: Πώς βρίσκουν το τηλέφωνό σας, τι επιτρέπεται και πότε δικαιούστε αποζημίωση
- Πακιστάν: Το πλοίο μεταφοράς LNG που δέχθηκε επίθεση κοντά στα Στενά του Ορμούζ είχε εξασφαλίσει την έγκριση του Ιράν
- Ταυτοποιήθηκε 64χρονος που οδηγούσε πολυτελές αυτοκίνητο σε λεωφόρους με 290χλμ/ώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.