• Business

    Τέλος η Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου από την Εθνική Τράπεζα

    • NewsRoom
    νελλη-τζακου

    Νέλλη Τζάκου, τέως Γενική Διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας


    Την λύση της συνεργασίας της με την κα Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, χωρίς να παράσχει καμία άλλη πληροφορία.

    Η απόλυση της κ. Νέλλης Τζάκου-Λαμπροπούλου έρχεται στον απόηχο της υπόθεσης Παπαευαγγέλου, πρώην αντιπροέδρου της Jumbo, και την εμπλοκή της Εθνικής Τράπεζας στην υπόθεση της πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτών μέσω POS. Η κα Τζάκου φερόταν να γνώριζε τις πρακτικές του κ. Παπαευαγγέλου, αλλά δεν είχε «παγώσει» τη διαδικασία, παρά την επιστολή που είχε λάβει η Εθνική Τράπεζα από τις αρμόδιες αρχές της Κίνας και παρότι άλλες συστημικές τράπεζες που είχαν προμηθεύσει αρχικά με POS τον κ. Παπαευαγγέλου τα είχαν ακυρώσει.

    Όπως είχε αναφέρει το mononews, η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε εσωτερικό έλεγχο όταν έλαβε σήμα από την κεντρική τράπεζα της Κίνας και αποφάσισε την άμεση λήψη μέτρων ξεκινώντας από την απομάκρυνση της κ. Τζάκου.

    Να αναφερθεί ότι δεν ανακοινώθηκε η αποχώρηση του επικεφαλής του τομέα καρτών της Εθνικής Τράπεζας Γιώργου Χατζηανδρέου, που αναμενόταν επίσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Τράπεζα: Τι απαντά για το σκάνδαλο Παπαευαγγέλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Παπαευαγγέλου: Τι ψάχνει ο Εισαγγελέας – Colpo grosso με πολλά… πλοκάμια οι business στην Κίνα – Αποκαλυπτικές φωτό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: Μία προς μία θα ελεγχθούν οι συναλλαγές Παπαευαγγέλου από ΤτΕ και εισαγγελείς



    ΣΧΟΛΙΑ